MENÜ

Bunun adı rezillik!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe geleneğidir kendi ayağına dolanmak. O yüzden de düşmana hiç ihtiyacı yoktur bu kulübün. Kendisinden daha sinsi, daha tehlikeli ve daha ölümcül bir düşmanı hiçbir zaman olmamıştır ve olmayacaktır.

Daha sezon başında şu yaşanan rezalete bakın. Medya üzerinden birbirinden pespaye demeçler, suçlamalar ve belaltı telefon konuşmalarıyla hesaplaşmalar yaşanıyor. Kurumsallık falan hikaye; varsa yoksa durumsal.

Yanal zaten hataydı

Ersun Yanal tercihi en baştan hataydı zaten. Tükürdüğünü yalamaktı. İlkelerden sonsuz taviz vermekti. Hadi bunu yaptınız. Açıkladığınız onca şey madem yaşandı, o halde neden sözleşme uzattınız? İlkeleri neden ikinci kez ayaklar altına aldınız?

Yönetim cephesinde de teknik direktör cephesinde de yaşananların tamamı rezillik ötesidir. 3 Temmuz’da dimdik duran başları bile utancından öne eğdiniz. İnsanlar olan biteni kızararak ve hepinize öfke duyarak, sinire keserek izledi. Hiç yakıştı mı?

Açık konuşmak gerekirse herhangi bir Fenerbahçe figürünün magazin malzemesi haline dönüşmesi bu formanın ve renklerin aşağılanmasıdır. Peki Ersun Yanal’ın bu gerekçeyle biletini kesenler, yıllardır takıma giremediği, oturduğu yerden milyon dolarlar kazandığı ve bir milim bile ilerleme kaydetmediği halde, girip çıkmadığı bar kalmayan futbolculara niye katlanıyorlar.
Kartal’ın sessizliği!

Aziz Yıldırım’ın hızını alamayıp Aykut Kocaman ve Zico’ya sallaması apayrı bir garabet. Büyük ayıp. Neyi ve hangi değerleri ayaklar altına aldığının bile farkında değil. Yazık. Gerçekten çok yazık.
Millet nelerle uğraşıyor, Fenerbahçe nelerle... Sezon başlamak üzereyken böyle bir debdebe ile hoca değiştirmek kulübe çok pahalı patlayacak. Fenerbahçe’nin tarihi bunun örnekleri ile dolu. Kaldı ki; sözleşme imzalanırken İsmail Kartal’ın yanında eski teknik direktörlere hakaret etmek, neyin ne olduğunu kabak gibi ortaya koyuyor. İsmail Kartal’ın da bunları sessizce dinlemekle yetinmesi ve kabullenmesi ise başlıbaşına bir yazı konusu...

Tek bir doğru var

“Teknik diröktere ne ihtiyaç var”, “Takımı futbolcular şampiyon yaptı” gibi saçmalıklar ileride baş edilmeyecek hasarlara yol açacaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Bu mesajı alan futbolcuların gözünde İsmail Kartal nedir peki? Kafadan mundar olmuştur. Bu kadar saçmalık içinde bir tek doğru söz vardı. O da, “Galatasaray’ın kötü gidişatının şampiyonluğumuzda çok etkisi var” sözüydü.
Ancak burada da bir ağır bir çelişki var. Madem böyle olduğuna inanıyorsun ve biliyorsun, neden işi en başından sıkı tutmak adına rakibinden çok çalışabilmek için sezonu daha önce açmıyorsun? Neden transferlerini O’na göre yapmayıp “bu kadro yeter” kibrine kapılıyorsun? Aynı nedenlerle kaç şampiyonluk verildi hala ders çıkaran yok.

Bu kafayla bu sene 4. Yıldız falan hayal. Şimdiden geçmiş olsun. Ne diyordu Mehmet Akif: “İbret alınsaydı eğer tarih tekerrür mü ederdi?”

Nereden baksan tutarsızlık, nereden baksan ahmakça!

YORUM YAZ