MENÜ

Ayıptır yazıktır

Abone Ol Google News

Emre’nin medyaya kindar hareketleri davranış bozukluğudur. Volkan’a profesyonel destek şart. Zamanında Servet’in ipini çekenler, şimdi övgü düzüyor. Zico’nun gitme şekli de yakışmadı.

Haberin Devamı

1- Fenerbahçe harıl harıl yabancı forvet arıyor. Sizce bu forvet hangi özellikleri taşımalı?
Fenerbahçe’nin hücum gücündeki eksiklik hem ligde, hem Avrupa’da ortaya çıktı. Eğer Kanoute, Adriano ya da Kuranyi gibi yırtıcı ve yıpratıcı bir santrforu olsaydı, her şey çok farklı olurdu. İddia ediyorum, Kezman veya Semih kaleye sırtı dönük oynayabilen ve hava hakimiyeti olan bu tip bir oyuncuyla yan yana oynama şansı bulsaydı, kariyer rekoru kırarlardı. Takımdaki yerli kalitesinin daha yukarılara çıkarılması şart. Emre’nin yanısıra Nihat da alınabilseydi büyük hamle olurdu. Yurt dışında oynadığı ve transfer edileceği açıklanan yerli santrforun kim olduğunu ise hala kimse bilmiyor. Ayrıca Zico’nun düşünmediği Önder’in takımda tutulması iyi olur.

2- Zico olayının perde arkası karışık. Sizce bu ayrılık Fenerbahçe’ye ne getirir, ne götürür?
İstikrar adına Zico’nun kalmasını savunan bir kaç kişiden biriyim. Bu fikrimde de hala ısrarcıyım, hem de her platformda. Futbolun, futbol dışında her şey olduğu bir ülkede, ısrarla sadece futbola odaklı düşünen, sadece futbola inanan, yaşayan bir efsane... Taraftarın büyük bir çoğunluğu onu asla bağrına basmadı; tıpkı Daum gibi. Arkasından yakılan ağıtlara da inanmıyorum. Gidişi gene de kabul edilebilir bir tasarruftur, ama gitme şekli bu Fenerbahçe’ye yakışmadı. Futbolcuların Santana’dan ‘ilkel antrenman’ yaptırdığı gerekçesiyle şikayetçi olduğunu biliyorum. Koch, çok daha ağır antrenman yaptırmasına rağmen, 3 yıl boyunca darbeye bağlı olmayan tek sakatlık yaşanmamıştı Fenerbahçe’de.

Haberin Devamı

3- Emre’nin basına karşı tutumu, Volkan’ın kontrolsüz hareketleri Fenerbahçe’ye zarar verir mi?Emre Belözoğlu, yetenekleri tartışılmayacak bir futbolcu. Bu turnuvada oynadığı ilk maçta beklenen performansından çok uzaktı. Müzmin sakatlığının tekrarlaması, zaten bu konuda ciddi kuşkular taşıyan Fenerbahçeliler’in kafasını iyice karıştırdı. Medyaya karşı kin güder şekilde hareket etmesi davranış bozukluğudur. Artık şunu bilmeli ki; eskiden yaptıklarını görmezden gelenler, Fenerbahçe’de top koşturacağı için linç etmek için çoktan kuyruktalar. Fenerbahçe yönetiminin de uyarıda bulunması şart. Volkan’ın performansı gayet iyiydi. Son maçta yediği iki golde de topa müdahale etti, ama yeterli olmadı. Ancak Koller’e yaptığı hareket hem sporun ruhunu, hem kendi kariyerini, hem de giydiği formayı inkar niteliğindeydi. Üstelik bunu ilk kez yapmıyor. Öfkesini kontrol edemiyorsa, profesyonel destek almalı.

4- Çok mu kolay adam harcıyoruz. Örneğin Sivasspor’a gönderilen Servet’in bugün Galatasaray ve Milli Takım’daki performansını nasıl değerlendiriyorsun?Futbolu çok bilen sözde taraftarlar, futbolu ne kadar bildiği tartışmalı yorumcularla birlikte bu çocuğun ipini çektiler zamanında. Elleri de vicdanları da titremedi. Enke gibi onun da kaderi tek bir maçta, Milan maçında belirlendi. Enke Fenerbahçe’den gittikten sonra yılın kalecisi seçilmişti, Servet de yılın futbolcusu olmaya aday. Servet’i Sarı-Lacivert forma altındayken karikatürleştirip taraftara hedef gösterenler, şimdi aynı yüzsüzlükle ballandıra ballandıra anlatıyor. Hızlı değil, ama çabuk ve hamleli bir futbolcu. Küsmeden, yüreğini ortaya koyarak, kendini parçalayarak mücadele etmesini ayakta alkışlamak lazım.

Haberin Devamı
YORUM YAZ