MENÜ

Aslolan devrimdir...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe, büyük bir avantajı eliyle sundu Galatasaray’a... Sahadaki oyuna bakıldığında maçın hakkı da bu sonuçtan başkası değildi zaten.
Bu takım Real Madrid’in, Milan’ın göremediği çeyrek finale çıktı Şampiyonlar Ligi’nde... Dünya devi Chelsea’ye kafa tuttu. Üstelik bunları yaparken ne maçını erteletti, ne hamaset yaptı, ne ayrıcalık talebi oldu. Derbi oynayıp gitti, döndükten sonra gene derbi oynadı. Nisan ayı geldiğinde bile hâlâ Avrupa’daydı.
Eğer bu gururlu yorgunluğun ve başarının bedeli şampiyonluktan olmaksa, varsın olsun. Ancak bir tek şartla; önümüzdeki sene yine Şampiyonlar Ligi’nde yer alarak.
Liverpool’a bakın... İstanbul’da Milan’ı 3-0 geriden gelip devirdiği ve Avrupa’nın en büyük kupasını kazandığı sene, kendi ligindeki sıralamasından dolayı Şampiyonlar Ligi’ne katılamıyordu. UEFA statü değiştirmek zorunda kaldı. Son 3-4 yılın en başarılı takımı Liverpool’dur Devler Ligi’nde ama Premier League’de yıllardır şampiyonluk görmüyor. O da bedel ödüyor. O’ndan daha fazla hatta çılgın yatırımlar yapan Chelsea’nin, Liverpool olabilmek için daha onlarca yıla ihtiyacı var. Kültür, gelenek ve tecrübe parayla satın alınamıyor çünkü...
Devlet kasasından tek kuruş yardım almadan stadını kendisi yapan, federasyonun hamiliğine sığınmadan mücadele eden, Fakir Fukara Fonu’na göz dikmeden taraftarlarının olağanüstü fedakarlıklarıyla yeniden diriliş yaşıyor Fenerbahçe. Kombinesiyle, lisanslı ürünüyle, hep destek tam destek felsefesiyle.
Bu devrimin hedefleri başkalarının hayallerine sığamayacak kadar büyük. Sabırla, inatla, dayanışmayla bu meşakkatli yolda emin adımlarla ilerliyor. Bazen kendi ayağına dolansa da, bazen ittifaklar tarafından sendeletilse de, ağlamadan, hatalarından dersler çıkararak yürüyüşünü sürdürüyor.
Fenerbahçe’nin kendi gerçeklerine ve ülke gerçeklerine karşı verdiği mücadele, Türk futbolunun Kurtuluş Savaşı’dır. Hangi zor şartlar ve sancılar altında olursa olsun bu yapısal ve zihinsel devrimin rotasından ödün vermemek boynunun borcudur.
Yoktan var edilen bu zenginlik, sabırla oluşturulan direnç noktaları ve yağmacı rantiyelere karşı örülen aşılmaz barikatlar ‘hep destek tam destek’ diyerek meydan okuyan devrim muhafızlarının başarısıdır. Karşı saldırıya geçmek için fırsat kollayanların değil.
Sevgili kardeşim Adnan, “Tarih Elif’leri yazar, öküzleri değil!” diyordu Kurtuluş Savaşı’nın adı bile bilinmeyen kahramanı Elif’in öyküsünü aktarırken.. Cepheye kağnıyla mermi taşırken, ölen öküzünün yerine tereddüt bile etmeden kendini bağlayan Elif.
Ortalıkta öküzden çok bir şey yok da, marifet Elif olabilmekte!

YORUM YAZ