MENÜ

Valerien Ismael'e güven

Abone Ol Google News

Sezona hızlı bir başlangıç yapan Beşiktaş’ta son 2 haftada yaşanan puan kayıpları sonrası Valerien Ismael’e karşı duyulan şüphe en azından henüz yersiz. Sportif Direktör Ceyhun Kazancı ile uyumlu çalışarak iyi bir transfer ve kamp dönemi geçiren hoca, sezona 3’lü savunma mı 4’lü savunma mı tartışmaları gölgesinde girmesine rağmen İstanbulspor karşındaki beklenmedik puan kaybı olmasa milli maç arasına lider takımın hocası olarak girecekti. (Bu kayıpta Beşiktaş yönetiminin Ankaragücü maçı olayları sonrası süreci doğru yönetememesi etkili.) Valerien Ismael’in aklında rakibe fiziki üstünlük kuran, yoğun baskı yapan, yüksek tempoda ve ritimde oynayan bir takım yaratmak var. Bu yüzden yabancı oyuncu transferlerinde bu tip tempo ve oyunlara alışkın Premier Lig’de oynamış oyuncuların tercih edilmesini çok doğru buluyorum.

Haberin Devamı

Alman ekolünden geliyor...

Karşılaşmaların çok sık durduğu, oyunun yavaş oynandığı ligimizde hocanın aklındaki ritmi ve tempoyu her zaman sahaya yansıtmak kolay olmasa da Beşiktaş bunu başardığı dakikalarda rakiplerine karşı kesinlikle fark yarattı. Hoca ve ekibinin duran top organizasyonlarına da çok önem verdiğini geride bıraktığımız 7 haftada gördük. Her ne kadar Fransız asıllı olsa da, Jürgen Klopp ve Thomas Tuchel gibi günümüzde popüler olan yeni nesil Alman teknik direktör ekolünden gelen ‘Ismael, ligimizde modern bir Christoph Daum etkisi yaratabilir mi sorusunu aklıma getiriyor.

Haberin Devamı

Camianın desteğini hak ediyor

Milli aradan sonra iç sahada oynanacak Fenerbahçe derbisi, Valerien Ismael için iyi bir güven tazeleme fırsatı olacaktır ancak bunun bir kader maçı olduğunu söylemek için ligin daha çok başındayız. Dele Alli ve Ghezzal’ın da sakatlıklarının geçmesi ve takıma katılmaları ile Beşiktaş’ın bu zamana kadar verdiği iyi görüntünün de üstüne yakın zamanda çıkacağını düşünüyorum. Katar’da düzenlenecek Dünya Kupası nedeni ile lige uzun bir ara verileceği unutulmamalı. Hoca şu ana kadar yaptıkları ile en azında bu araya kadar camianın tüm desteğini hak ediyor.

YORUM YAZ