MENÜ

Zafer Kayseri'nin

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ligin ilk yarısının flaş takımlarından Kayserispor için ikinci yarı sıkıntılı başlamıştı. Oynadığı son 5 maçtan sadece bir galibiyet çıkarabilen Sarı-Kırmızılı takımın karşısında ne zaman ne yapacağı belli olmayan Kasımpaşa vardı. İki takımın temel özelliği ise bir oyun karakterlerinin olmasıydı. Ve bu karakterlerini dün de sahaya yansıttılar. Kayserispor topa daha fazla sahip olan, daha çok pas yapan, hücum aksiyonlarında her iki kanadı da etkili kullanan taraftı. Ev sahibi ekipte topu iyi kullanan Mendes ve Deniz Türüç skora direkt katkı yaptılar.

Trezeguet yetmedi

Kasımpaşa ise klasik oyun anlayışıyla sahaya yayıldı. Topu rakibe bırakarak oyunu kendi sahalarında kabul ettiler. Kaptıkları toplarla hızlı ve çabuk ataklar geliştirerek rakip kalede tehlikeler yarattılar. Konuk takımda da Trezeguet yaptığı şık hareketlerle beğeni topladı. Karşılaşma tempolu başladı. Bu tempo maç boyunca da devam etti. Bunda avantaj kurallarını iyi uygulayan ve az düdük çalan hakem Halil Umut Meler’in de katkısı vardı.

Paşa için kırılma anı

2’de kullanılan köşe vuruşunda Diagne kafayla topu ağlara gönderdi: 0-1. Kasımpaşa 13’de maçı koparıyordu. Rakiplerini çalımlayan Trezeguet şut açısını bulduğu anda topu kaleye gönderdi ancak direğe takıldı. 20’de sol kanattan Erkan Kaş’ın ortasında bu kez Deniz şık bir kafayla durumlu eşitledi: 1-1. İkinci yarıda da karşılıklı ataklar vardı. 66’da Veysel’in ikinci sarıdan kırmızı görmesiyle denge bir anda değişti. 74’te Mendes’in taşıdığı topta kaleciden seken topu Badji ağlara gönderdi: 2-1. 76’da Mendes’in düşürülmesi sonucu kazanılan penaltıyı Umut kullandı: 3-1. 90+3’te bu kez Trezeguet düşürüldü. Atışı aynı oyuncu kullandı: 3-2.

YORUM YAZ