MENÜ

'Ümit'ler yeşerdi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Meslekte 16 yılı geride bırakan bir gazeteci olarak, yaptığım işten haz duyduğum günlerden birini yaşadım dün. Hatırlarsanız, iki gün boyunca milli cimnastikçi Ümit Şamiloğlu’nun yaşadığı sıkıntıyı dile getirdik. Kamp yapamaması nedeniyle sporu bırakma noktasına gelmesini anlattık. Yetkililerin nasıl yetkilerini yerine getirmediğini, ilgililerin nasıl ilgisiz kaldığını ifade etmeye çalıştık. İşte bu iki günlük yayının adrese ulaştığını öğrendim dün. Ve çok keyiflendim.

3 yıllık plan yapılacak

Aylardır Ümit Şamiloğlu’nun başvurusuna cevap vermeyen Cimnastik Federasyonu Teknik Kurulu’nun Ankara’da milli sporcuyla bir toplantı yaptığını haber aldım. Bu toplantıdan çıkan sonucun gerçekten mutluluk verici olduğunu söyleyebilirim. İsmail Ceptekin başkanlığında toplanan kurulun Ümit Şamiloğlu’na tam destek sozü vermesi memnuniyet verici bir gelişme. Şamiloğlu’na 2012’ye kadar bir master plan yapmayı teklif eden kurul, ilk adımı da atarak milli sporcuyu 25 Ocak’ta kampa alacak. Şamiloğlu’nun mart ayındaki Avrupa Şampiyonası’na yetişmesi mümkün değil. Ancak bundan sonrası için önü açık.

Biz yine işin takipçisiyiz

Keşke bunu daha önce yapsaydılar da kimse üzülmeseydi. Ancak ne yazık ki, bizde işler böyle yürüyor işte. Kol kırılır, yen içinde kalır anlayışıyla hareket eden kurumlar, yapılan hataların ancak basına ve kamuoyuna yansıması sonucu harekete geçiyorlar. Neyse, bu da bir şeydir. Bazıları harekete bile geçmiyor. Buna da şükür diyelim.
Dilerim, federasyon dün verdiği sözün arkasında durur ve Ümit Şamiloğlu’nun 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’na problemsiz hazırlanmasını sağlar. Bu işin bundan sonra da takipçisi olacağımızı belirtir, Cimnastik Federasyonu’nu derhal harekete geçtiği için kutlarız.

YORUM YAZ