MENÜ

Sözleşmeli şike!

Abone Ol Google News

Beşiktaş büyük bir camia. Eminim daha da büyüyecek. Tabii, küçük düşünen beyinlerden kurtulursa... Gökhan Güleç'i Denizli'ye kiralayan Siyah-Beyazlı yönetim, kendilerine karşı oynamaması için sözleşmeye madde koydurtuyor. O da oynayamıyor. Bunun adı nedir? Mağluptur bu yolda galip!

Haberin Devamı

Şampiyonluğun iki adayı Fenerbahçe ile Galatasaray'ın sürpriz yenilgileri ve Sivas'ın da beraberliğiyle sonuçlanan haftanın en karlı takımı hiç şüphesiz Beşiktaş. Siyah-Beyazlı takım, zorlu Denizli deplasmanında özellikle ilk yarıda sergilediği etkili futboluyla sonuca giderken, ne yazık ki artık kanıksamaya başladığımız bir olay daha yaşandı, Ege randevusunda... Beşiktaş'ın sezon başında Denizlispor'a kiraladığı Gökhan Güleç, Siyah-Beyazlı yönetimin sözleşmeye koydurduğu bir madde nedeniyle bu maçta oynayamadı. Daha önce Fenerbahçe ve Galatasaray'ın da başvurduğu bir yöntem olan bu uygulamadan Beşiktaş ne yazık ki hala vazgeçebilmiş değil. Bir takım gözden çıkardığı bir oyuncudan neden korkar? Dahası bu etik midir? Beşiktaş'ın büyüklüğüne yakışıyor mu, böyle bir sözleşme? Denizlispor, Gökhan Güleç'in attığı gollerle Fenerbahçe ve Galatasaray'dan puan alırsa, bu yarış adil mi olur? Beşiktaş'ın gerek sportif başarı, gerekse popülarite olarak ezeli rakiperinin gerisinde kalmasının en büyük nedeni, eski alışkanlıklarını terk edememisidir. Rekabete dayalı düzende onların da büyümekten başka çaresi yok. Büyüyecekler de... Ancak küçük düşünen zihniyetten kurtulmaları koşuluyla... Son 13 yıldaki tek şampiyonluk, şapkalarını önlerine koymalarını gerektirecek kadar manidardır. Burada tabii federasyona da görev düşüyor. Yeni federasyonun bundan böyle bu tür sözleşmelere onay vermemesi gerekiyor.
İkinci yarının en başarılı takımı kuşkusuz 6'da 6 yapan Kayserispor. Sarı-Kırmızılı takımın, seriyi devam ettirmesi halinde şampiyonluk şansı bile var. Yeter ki kendileri inansın.
Son söz Burhan Eşer için: Ankara'da bir yıldız doğuyor. Dikkat!

Haberin Devamı
YORUM YAZ