MENÜ

Saracoğlu büyüsü!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Şükrü Saracoğlu’nun öyle bir atmosferi var ki, ölüyü bile diriltir!.. Tam bir futbol mabeti... Hani, insanın şortu, formayı giyip sahaya atlayası geliyor. Böyle bir statta hiçbir futbolcunun kötü oynamaya hakkı yok diye düşünüyorum. Fenerbahçe, bu tesisiyle Türk futbolunun önünü açmıştır. Türkiye, Aziz Yıldırım’a teşekkür borçludur.
Şu bir gerçek: Türkiye’de Fenerbahçe ve Galatasaray’la diğer takımlar arasında iyi bir kalite ve kalibre farkı var. Mütevazi kadrosuna rağmen, gerek oynadığı futbol gerekse aldığı şaşırtıcı sonuçlarla evsahibi ekiplerin korkulu rüyası olan Oftaşspor, Fenerbahçe’nin maçın belli periyotlarında yükselttiği tempoya dayanamadı ve havlu attı. Bunda hiç kuşkusuz; başta Aurelio ve Maldonado olmak üzere, Fenerbahçe orta sahasının uyguladığı presiyle yüksek yüzdeli paslaşmaların da etkisi vardı. Son haftaların formda ismi Selçuk Şahin’in hastalığı nedeniyle kendine ilk 11’de yer bulan Maldonado, gösterişsiz futboluna karşın, yere sağlam basan, iyi pozisyon alan, vücudunu iyi kullanan, kazandığı topları da en efektif biçimde servis yapan bir futbolcu. Fenerbahçe’ye faydalı olacağı kesin. Ancak, bir önceki gün Galatasaraylı Mehmet Topal’ı izledikten sonra, önlibero almak için, taaa... Şililer’e gitmeye ne gerek var diye insanın aklından geçmiyor da değil... Ufak bir taramayla pekala ülkemimizde de bulunabilir.
Fenerbahçe’de dün gece kötü oynayan futbolcu yok gibiydi. Kadro hassasiyetine rağmen Oftaş karşısında takım savunmasını iyi yaptılar. Diri bir takım olan Ankara ekibine tek fazla pozisyon vermediler. Attıklarından fazlasını da kaçırdırlar. İkinci yarıdaki gerginlikse artık sahalarımızdaki alışık olduğumuz vaka-i âdiyeden görüntüler.

YORUM YAZ