MENÜ

Necati'nin şerefi!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Konfüçyüs'ün insanlık tarihinin ortak hafızasına kazınan ünlü sözlerinden biri şöyledir: "Bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri varsa, o yerde güneş batıyor demektir."
İnsan kalitesi dibe vurmuş bir ülkede yaşıyoruz. Başların ayak, ayakların baş olduğu tuhaf bir süreçteyiz. Kerameti kendinden menkul bir takım zevat, ele geçirdikleri önemli mevkilerde topluma yön vermeye, kamuoyu oluşturmaya çalışıyor. Bunu yaparken de etrafa zehir saçıyorlar. Havayı, çevreyi, yaşadığımız dünyayı kirletiyorlar. Aslında yaptıkları, kendilerince bir oyun. Kendi oyunları. Bu oyunu kendileri yazıyorlar, kendileri oynuyorlar. Hiç ilgisi olmayanları da oyunun içine çekiyor ve figüran yapıyorlar. Figürleştirdikleri kişinin onuruyla oynuyorlar, şerefini iki paralık ediyorlar. Yalan, iftira ve şantajla topluma hedef gösteriyorlar. Dedikodudan beslenen toplum da ne yazık ki, kurulan çirkin tezgaha, iğrenç senaryolara inanıyor ve önlerine atılan kurbanı linç ediyor. Amacına ulaşan gölgesi büyükler de, yarattıkları marazadan haz duyarak, karanlık köşelerinde yeni senaryolar yazmaya koyuluyor.
Son kurbanları Necati'ydi. Galatasaray'ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne kiraladığı Necati üzerinden spekülasyon yaparak, sözüm ona golcü oyuncuyu eski takımına karşı motive edeceklerdi. Necati gol atarsa şerefli, atamazsa şerefsiz olacaktı! Yani kiralık geldiği Galatasaray'a yatmış olacaktı! İşin içinde kendilerini Fenerbahçe'nin amigosu yerine koyan bazı yazarcıklar var, Sarı-Lacivertli takıma hizmet ettiğini sanan bazı camia ileri gelenleri var, bir takım sözde spor medyası var. Necati'nin onuru, gururu, çiğnenmiş, ailesi, sevenleri yıpranmış kime ne? Tek amacı eski formunu yakalayarak eski takımına geri dönmek, Avrupa Şampiyonası'nda Milli Takım forması giymek olan bir futbolcuya reva görülen bu muamelenin hesabı sorulmayacağı için bu kadar pervasız olabiliyorlar. Bugün Necati, yarın başkası. Sistem böyle. Yıkılana kadar da böyle devam edecek. Yıkılmazsa, zaten biz yıkıldık demektir. Güneşin batışını hep birlikte izlemeye devam ederiz, o zaman. Küçük insanların gölgesi de uzar, gider.
Kasımpaşa'nın sessiz sedasız veda ettiği ligde şampiyonluk düğümü bu hafta çözülebilir. Fenerbahçe kaybetmediği takdirde ipi göğüsler. Galatasaray'ın kazanması halinde heyecan son iki haftaya taşınır. Ufukta sürpriz bir final gözüküyor.

YORUM YAZ