MENÜ

Mızrak çuvala sığmaz!

Abone Ol Google News

2012 Londra Olimpiyat Oyunları sonrası kopan fırtınaları hepimiz hatırlıyoruz. Olimpiyat Şampiyonu Aslı Çakır, ikincisi Gamze Bulut ve Avrupa Şampiyonu Nevin Yanıt’ın dopingli oldukları haberleri kısa zamanda tüm atletizm camiasına yayıldı. Ancak o dönemin hassasiyeti (İstanbul’un 2020 Olimpiyat adaylığı) göz önüne alınarak, bu gerçekler hasır altı edilmek istendi. Bir müddet edildi de... Ancak ne var ki, böylesine büyük haberleri çuvala sığdırmak mümkün değildir. Er ya da geç ortaya çıkar. Haber su gibidir, en ufak çatlaktan sızar!

Haberin Devamı

Meryem Akdağ’a itiraz ediliyor

Bugün de benzer bir süreç yaşıyoruz. 16 Ağustos’ta Bursa’da yapılan Türkiye Atletizm Süper Ligi’nde Şampiyon olan ENKA Sporlu iki sporcudan Karin Melis Mey’de yasaklı maddeye rastlanırken, Meryem Akdağ da biyolojik pasaporttan WADA’nın kıskacına giriyor. Dolayısıyla Atletizm Federasyonu da Kadınlar Süper Ligi dışında 2018’in tüm sonuçlarını tescil ediyor. Biz de bunu öğreniyor ve kamuoyuna duyuruyoruz. Gelgelim, gerek Atletizm Federasyonu, gerekse ENKA Kulübü birbirine benzer duyurularla haberimizin bir kısmını yalanlıyorlar. Açıklamalarda Karin Melis Mey’e değinilmezken, Meryem Akdağ’ın dopingli olmadığını iddia ediyorlar.

Haberin Devamı

Akdağ milli takımdan çıkarıldı

Doping süreci ucu açık uzun bir süreçtir. Sporcunun itirazı var, savunması var, ceza verilse bile Tahkim Kurulu boyutu var, sporcu isterse CAS süreci de var. Dolayısıyla bu bir zaman meselesidir. Zamanı gelince de gerçekler ortaya çıkar! Benim burada Atletizm Federasyonu’na çok basit iki sorum olacak. Meryem Akdağ’ın biyolojik pasaportunda sorun yoksa 18.09.2018 tarihinde yapılan Atletizm Federasyonu’nun Yönetim Kurulu toplantısında Kadınlar Süper Ligi sonuçlarını neden tescil etmediler, neden ENKA’yı şampiyon ilan etmediler? Zaten Yönetim Kurulu kararında “doping sonuçlarının belli olmasından sonra...” diye bir ibare de mevcut. 09.12.2018 tarihinde Hollanda’nın Tilburg şehrinde yapılacak Avrupa Kros Şampiyonası’na katılacak Milli Takım’dan Meryem Akdağ’ı neden çıkarıldı?

YORUM YAZ