MENÜ

Kasımpaşa elinden kaçırdı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Her ne kadar Antalyaspor topa daha çok sahip olup, rakip kalede daha fazla gözükse de ev sahibi ekip üretken olmaktan uzaktı. Bunda Kasımpaşa'nın kademeli alan savunmasını iyi uygulamasının yanısıra, başta İlhan ve Barış olmak üzere rakibe karşı tatlı-sert futbolu benimsemesinin de rolü vardı. Özellikle de transferin gözde ismi Emrah'a yapılan fauller dikkat çekiciydi.

Ligde attığı 27 golün 21'ini ilk yarılarda atan Kasımpaşa bu karşılaşmada da orta alanda kazandığı toplarla baskın hücumlar denedi, ancak Antalyaspor defansı bu tip pozisyonlar için hazırlıklıydı. 4'ü Antalyaspor'un olmak üzere toplam 7 şutun atıldığı ilk yarıda sadece 1 şutun kaleyi bulduğunu söylersek ilk 45 dakikanın özetini daha yapmış oluruz. Bu bölümde kayda değer tek pozisyon 30. dakikada yaşandı. Tita'nın harika pasında topla buluşan Diarra, karşı karşıya topu dışarı atınca devre golsüz sona erdi.

İkinci yarıya Kasımpaşa oldukça hızlı bir başlangıç yaptı. 45 ile 55 arasında Antalyaspor'u adeta kendi sahasına hapsettiler. Arka arkaya pozisyonlar buldular. Nitekim beklenen gol de gelmekte gecikmedi. Golde Viudez'in yaptığı orta da, Malki'nin vurduğu kafa da birinci sınıftı. Tam bir santrafor golü izledik. Kasımpaşa'nın golden sonra da baskısı devam etti. Savunmayı ileride kuran konuk takım yaptığı presle Antalyaspor'u hataya zorladı ve bunda da başarılı oldu. Tita ve İnsa başta olmak üzere Antalyasporlu oyuncular rekor sayıda top kaybı yaptı. Bu da Kasımpaşa'nın en iyi yaptığı işi yapmasına vesile oldu. Mavi-Beyazlılar orta alanda kaptıkları toplarla hızlı hücumlar geliştirdi ve arka arkaya tehlikeler yarattı. Bilhassa sağ kanadı etkili kullanan Viudez Antalyaspor'u bir hayli zorladı. Golün asistini yapan Uruguaylı oyuncunun bir şutu da direkten döndü. İlk yarının aksine ikinci yarıda rakip kaleye gitmekte bir hayli zorlanan Antalyaspor beklemediği bir anda beraberliği buldu. Kazandığı faul sonrası başarılı bir serbest vuruş organizasyonu gerçekleştiren ev sahibi takım, kaleyi bulan ilk şutunda golü atmayı başardı. Golde Vederson'un vuruş becerisi kadar kaleci İssaksson'un da hatasının payı vardı. Kasımpaşa'nın üstünlüğü golden sonra da devam etti. İstanbul temsilcisinin her an ikinci golü bulması beklenirken sahneye önce Şota, ardından hakem Deniz Çoban çıktı. Şota'nın, Adem Büyük'ü oyuna sokarken, sahanın en başarılı ismi Viudez'i çıkarması anlaşılır gibi değildi. Aynı dakika içinde İlhan'ı ve Babel'i atan Deniz Çoban da maçın kaderine etki yapan bir diğer isim oldu. Çoban, İlhan Eker'e gösterdiği kartta haklıydı, ancak Babel'in kartı oldukça ağırdı. Aynı şekilde İsaac'ın gördüğü kırmızı da... Maçın sonlarına doğru Milan Baros'un Kasımpaşa'yı bir hayli zorladığını gördük, ancak Çek golcü bulduğu pozisyonları değerlendirebilecek kadar güçlü değildi. Sonuçta iki takım da maç öncesi yapılan tahminleri boşa çıkarmadı ve İddaacıları memnun edecek bir skorla sahadan ayrıldılar.

YORUM YAZ