MENÜ

Her şey var kazanan yok!

Abone Ol Google News

Sezonun henüz başında hoca değişikliğine gitmek zorunda kalan Demir Grup Sivassspor ile Çaykur Rizespor’un karşılaşması tek kelimeyle nefes kesti. Son zamanlarda ülkemizde seyrettiğim en tempolu müsabakaya tanık oldum. Mücadele düzeyi yüksek, bol pozisyonlu, kıran kırana bir maçtı. Sivasspor rakibine oranla daha baskılı, daha agresif olan taraftı. 25 şut, 19 korner attılar. Gel gelelim, ev sahibi ekip bulduğu pozisyonları klasik tabirle, cömertçe harcadı. Başta Kone olmak üzere son vuruşlarda inanılmaz bir beceriksizlik sergilediler. Burada Rize kalecisi Gökhan ile yılların tecrübesi Ali Çamdalı’nın kritik müdahalelerinin de hakkını teslim etmeliyiz. Rizespor ise özellikle ilk yarıda pasifti.

Haberin Devamı

Başrol Aminu’nun

Oyunu sahasında kabul etti. Baskıya boyun eğdi. Hızlı ataklar geliştirmek istedi, ancak devreyi tek pozisyona giremeden, hatta sadece bir şut çekerek tamamladı. Konuk takım, ikinci yarının başlamasıyla birlikte Sivasspor’un ataklarına cevap vermeye, tehdit etmeye başladı. Baş rolde Aminu vardı. Nijeryalı, sürati, tekniği, oyun zekası ve yırtıcı stiliyle Sivas defansını zorladı.

Haberin Devamı

Harika asist

Nitekim, 60. dakikada maçtaki ilk gol de onun harika asistiyle geldi. Vuruşu yapan Muriç’in sol ayağıyla topu kontrol edip, sağıyla topu ağalara göndermesi de görülmeye değer bir ustalıktı. Sivasspor’un bu gole 76. dakikadaki cevabı ise bir karambol ve VAR kararıyla geldi. Rizeliler, gol öncesi faul yapıldığı yönünde itirazlarda bulundular ama maçın en iyilerinden hakem Ümit Öztürk ile VAR odası aynı fikirde değildi.

YORUM YAZ