MENÜ

Hamza Yerlikaya neden olmasın?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Her zaman savunduğum meclisten seçilebilir bir prensip vardır. Türk sporunu sporun içinden gelenler yönetmelidir. Bu, federasyonlar için de geçerlidir, Spor Genel Müdürlüğü bürokratları için de, kulüpler için de, Spor Bakanlığı için de... Uzun yıllar, özellikle kulüplerde ve federasyonlarda sporun içinden gelmeyenlerin iş başına geldiği-getirildiği bir düzene tanık olduk. Her ne kadar bu konuda son yıllarda bir hassasiyet oluşsa da yine de yeterli olgunluğa sahip olduğumuz söylenemez. Geçmişte aynı adamların değişik dönemlerde 4-5 federasyonda başkanlık yaptığına dahi şahit olduk! Üstelik seçilerek! Sanırsınız IOC Başkanlığı yapmış öyle gelmişler! Yani öylesine marifetliydiler!

Aday olarak 3 isim önplanda

Şimdi önümüzde yeni bir süreç başlıyor. Türkiye yeni bir siyasi sisteme geçiş yaptı. Önümüzdeki hafta başında ülkeyi yönetecek Hükümet Kabinesi açıklanacak. Bir spor gazetecisi olarak elbette en çok merak ettiğim Gençlik ve Spor Bakanlığı’na kimin getireleceğidir. Kulislerde mevcut Bakan Osman Aşkın Bak’ın yeni dönemde sporun başında olmayacağı, yerine Göksel Gümüşdağ, Hamza Yerlikaya ve Hidayet Türkoğlu’ndan birinin getirileceği konuşuluyor. Belki de kimsenin tahmin etmeyeceği sürpriz bir isim olacak. Eminim, Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan bunu kafasında çoktan belirlemiştir. Buradan kendisine etki edecek ne gücümüz, ne de niyetimiz var. Ancak yine de bu konudaki görüşümü yazmak istedim.

Olimpiyat şampiyonu bir bakan!

Ben Hamza Yerlikaya’nın Bakanlığa getirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Her şeyden önce geçmişi başarılarla dolu bir şampiyon. Eğer Yerlikaya bu göreve getirilirse Cumhuriyet tarihinin Olimpiyat Şampiyonu ilk bakanı olacak. Kısa bir süre de olsa federasyon başkanlığı yapmış olması, ardından bir dönem milletvekilliği yaparak siyasi tecrübe edinmesi, bir kaç yıldır Cumhurbaşkanı’nın sporla ilgili başdanışmanlığı görevini yürütmesi, başta güreş olmak üzere olimpik sporlara olan hakimiyeti Hamza Yerlikaya’nın bu göreve hazır olduğunun önemli parametrelerinden sadece bir kaçı. Ayrıca IOC ve FILA başta olmak üzere uluslararası spor camiasında tanınırlığını da bunlara eklemek gerekir. Kendisini uzun süredir böylesine önemli bir göreve hazırladığını da biliyorum. Ama takdir elbette Sayın Cumhurbaşkanı’nın. Umarım kendisine başdanışman yapacak kadar yakın gördüğü ve güvendiği bir ismi Gençlik ve Spor Bakanlığı’na da layık görür. Çünkü, Hamza Yerlikaya bunu hak ediyor. Türkiye de şampiyon bir bakanı...

YORUM YAZ