MENÜ

Galatasaray büyüklüğü

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Büyük takımların en önemli özelliklerinden biri her ahval ve şeraitte hedefi yakalayabilmektir. Tüm olumsuzlukların üstesinden gelerek ayakta kalma alışkanlığı, büyük takım olmanın gereğidir. Galatasaray iki yıl önceki ve bu sezonki şampiyonluğuyla benzersiz büyüklüğünü bir kez daha ispatlamıştır. Bu büyüklük, tarifi olmayan bir büyüklük değildir.
Başka takımlar en ufak bir esintide sallanırken, fırtınalara, tayfunlara, boralara kafa tutma büyüklüğüdür bu.
Tam yıkıldı, bitti, tükendi, yok oldu denildiği anda yeniden ayağa kalkma büyüklüğüdür bu.
Başına gelen her musibeti hayırlara çevirebilme büyüklüğüdür bu.
Takımdaşlığın, takım ruhunun ne demek olduğunu dosta dümana öğretebilme büyüklüğüdür bu.
Galatasaray adını Asya’nın steplerinden, Güney Amerika’nın dağlarına, Afrika’nın cangılından Avusturalya’nın ovalarına kadar yazma büyüklüğüdür bu.
İşte bu büyüklüktür, Galatasaray’ı Galatasaray yapan. Rakiplerinin bir adım önüne geçiren.
Dün gece de büyük Galatasaray’ın, sahne aldığı tarihi gecelerden biriydi. Altı hafta önce kimsenin şans tanımadığı, hocası bırakıp gidince ezeli rakibinin bıyık altından güldüğü Galatasaray’ın silkinişinin zirve yaptığı bir geceye tanık olduk, dün gece. Sezon boyunca pek görevini yaptığı söylenemeyen taraftarıyla bütünleştiği, kucakaşlatığı ılık bir mayıs akşamında şampiyonun taç giymesini alkışladık dün gece.
Bu şampiyonlukta herkesin payı var. Yönetimin, futbolcuların, teknik heyetin, bırakıp giden Kalli’nin. Ancak aslan payı, kriz anında ağabeyliklerini hatırlayarak takıma ağırlığını koyan Hakan Şükür, Hasan Şaş gibi tecrübeli isimlerindir.
Kutlu olsun Galatasaray’a...

YORUM YAZ