MENÜ

Galatasaray'a düşman gerekmez!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Önce bir anıyla başlayayım. Yıllar önce Galatasaray’ın bir Divan Kurulu toplantısını takip etmiştim. Rahmetli Özhan Canaydın’ın sağlık sorunları nedeniyle başkanlığı bıraktığını açıkladığı toplantı!.. Yerine de yardımcısı Adnan Polat’ı önermişti. Canaydın’ın bu kararı bazı üyelerde infial yaratmıştı. Öfke patlaması yaşayanlara şahit olmuştum. Yumruklarını sıkarak bağırıp çağıran bu öfkeli grubu Canaydın yatıştırmaya çalışıyor ve işaret parmağını sallayarak, “Bu dönem Adnan Polat’ı seçeceksiniz!” diye sert bir şekilde talimat veriyordu. Gördüklerim karşısında oldukça şaşırmıştım. Bu adamların neden bu kadar öfkelendiklerini anlayamamıştım. Ta ki Canaydın’ın talimatıyla Başkan olan Adnan Polat’a bir Mali Genel Kurul’da bu söz konusu grup tarafından darbe yapılana kadar!.. Polat’ın suçu, liseli olmaması ve lise tahakkümünü kıracak yeni bir kulüp tüzüğü hazırlamaya kalkmasıydı!

Liseliler, lisesizlerin iki misli!

Bugünkü durum ise, kulüpteki liseli üye sayısının lise dışından olanların iki mislinden fazla olmasıdır. Ağırlık, kulüp tarihinde hiç olmadığı kadar liselilerdedir. 2017 itibarı ile liseli üye sayısı 1965, liseli üyelerin eş ve çocuklarının sayısı 1293’dür. Lisesizlerin sayısı ise 1613! Liseli ve liseli üyelerin eş ve çocuklarının toplamını dikkate aldığımızda karşımıza 3253 gibi bir rakam çıkıyor, ki 1613 olan lisesiz üye sayısının iki katından fazla!

2002 yılından itibaren yapılan üye alımlarında liseli ve lisesizler arasındaki makas her geçen yıl açılarak böylesi bir tablonun ortaya çıkmasına neden olmuştur. Dolayısıyla liseli oyları kontrol altında tutan ‘liseci’ grubun iradesi dışında hiç kimse ne başkan ne de yönetici olabiliyor. Galatasaray’ın yönetimini, başını 15 yıldır Sicil Disiplin Kurulu Başkanlığı yapan ve yeni dönemde de yapmaya devam edecek olan Serdar Eder’in çektiği ‘liseci’ grup belirliyor. Sicil Disiplin Kurulu demişken, ne işe yaradığını söyleyeyim. Kulübe alınacak yeni üyeleri belirleyen kuruldur Sicil Disiplin Kurulu! O nedenledir ki, liseci Serdar Eder 15 yıldır bu Kurul’un başındadır. Üç buçuk yıl daha başında olacaktır.

Gizli başkan Serdar Eder!

Galatasaray’da herkes, her şey değişiyor, bir tek Serdar Eder değişmiyor! Onunla birlikte, onun belirlediği diğer üyeler de yıllardır aynı kurulun içindeler. Bugünkü Sicil Disiplin Kurulu üyelerinin tamamı 20 Ocak’ta yapılacak seçimde de Dursun Özbek’in listesinde aynı kurulun üyeleri olarak aday gösterildi!

Tüzük gereği lise mezunları zaten kulübün doğal üyesi kabul ediliyor. Lise dışından yapılan başvuruları ise Serder Eder ve ekibi değerlendiriyor. Geçtiğimiz günlerde bir dostum, çok saygın bir profesörün başvurusunun kabul edilmediğinden bahsetmişti. O profesör gibi Sicil Disiplin Kurulu duvarına çarpan daha niceleri vardır muhakkak!

Şimdi böyle bir tablodan sağlıklı bir kulüp yapısı çıkabilir mi? Dışarıya bu kadar kapalı bir kulübün başarma şansı var mı? Dahası, bir dünya markası olan ve milyonlarca taraftarı bulunan Galatasaray’ın dışarıya bu kadar kapalı olmaya hakkı var mı? 300-500 kişinin kontrolünde olan bir kulüp rakipleriyle rekabet edebilir mi? Bu kulüpte yapılan seçimlerin demokratik olduğundan bahsedebilir miyiz?

Böylesi kafatasçı bir zihniyetin elinde oyuncak olan Galatasaray’ın inanın başka düşmana ihtiyacı yok! En büyük düşman olarak görülen Aziz Yıldırım bile bu kadarını yapamazdı!

Galatasaraya düşman gerekmez
Galatasaray'ın üye profili...

YORUM YAZ