MENÜ

Engel sizsiniz!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Evet, asıl engel sizsiniz. Biziz. Biz, hepimiz... Bu ülkede yaklaşık 8.5-9 milyon engelli yaşıyor ve bunların sadece küçük bir kısmı spor yapıyor. Bizim hasbelkader farkına vardığımız da sadece bu küçük zümre. Gerisinin varlığından bile haberimiz yok. Çünkü çok büyük çoğunluğu, bırakın spor yapmayı sokağa bile çıkamıyor. Çünkü onların sokağa çıkabileceği çevresel düzenlemeleri bir türlü yapmıyoruz. Yaptıklarımız da göstermelik! AB istiyor diye!.. Onlara tam bir ikinci sınıf muamelesi yapıyoruz.
Dün o hasbelkader farkına vardıklarımızdan bir kısmının başarısına tanık olduk. Onları alkışlamak, desteklemek için tribünleri doldurduk. Şayet, A Milli Futbol Takımı'nın yaşattığı kepazelikler olmasa belki de, Ampute Milli Takımımızın hiç bu kadar farkına varamayacaktık. Desteğimiz bile şartlı!

Bu gurur onlara ait

Arda Turan ve şürekasına olan öfkemiz, tepkimiz nedeniyle ayağa kalktık, kampanyalar yaptık ve akın ettik Vodafone Park Stadı'na. Orada bile bir ayıba imza atıp rakip takımın Ulusal Marşı'nı ıslıkladık! Hiç kızmayın, gerçek bu! Koltuk değnekleriyle tarih yazan bu çocuklarımızı bir kaç gün daha konuşacağız, sonra tekrar kendi yalnızlıklarına gömülecekler. Daha önce olduğu gibi. Dünya üçüncüsü, Avrupa ikincisi oldukları zaman da yaptığımız gibi. Dün, Avrupa Şampiyonu engellileri bağrımıza bastığımız için teşekkürü hak etmiyoruz. O hak, o gurur sadece sahadaki kahramanlara ait!

YORUM YAZ