MENÜ

Bu Malatya süper

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Türk futbolunun çözüm bekleyen bir çok önemli sorunu var ama bence en önemlilerinden biri de seyircisiz maç cezasıdır. Bu ilkel ceza uygulaması devam ettiği müddetçe Passolig’in de hiç bir hükmü kalmıyor. Yeni sezona başlıyoruz ve dört takımın seyircisiz maç cezası var! İlk hafta üç tanesi taraftarından yoksun çıktı kendi evlerindeki maçlara. Bunlardan biri de yeni Malatyaspor’du. Malatya taraftarından yoksundu yoksun olmasına ama coşkusundan, oyun disiplininden, fizik gücünden yoksun değildi.

Khalid ve Barazite!

Sahanın her yerinde Osmanlıspor’a pres uyguladılar. Oyun kurdurmadılar. Kademeli alan savunması yaptılar. Yardımlaşmaları üst düzeydeydi. Kazandıkları topları ise derinlemesine paslarla kanatlarda boşa çıkan oyuncularına başarıyla aktardılar. Bu pas trafiğinde özellikle Cissokho, Barazite ve Dia ön plana çıkan oyunculardı. İki gol atan santrafor Khalid de kaleye sırtı dönük oynamasını bilen, ayağında top tutan özelliklere sahip bir oyuncu. Barazite ile iyi ikili olacağını söyleyebiliriz.

Osmanlı hazır değil

Konuk Osmanlı hiç bir şekilde sezona hazır gözükmedi. Ciddi sayılabilecek pozisyonları hemen hemen hiç yoktu. Bu oyun anlayışıyla ve kadro yapısıyla ligde işleri oldukça zor gözüküyor. Maçın ilk atağında Malatya golü buldu. 10. dakikada sağdan Bazarite’nin ortasına Khalid dokundu: 1-0. İlk yarı bu skorla sonuçlandı. 55’te kazanılan penaltıyı Bazarite kullandı: 2-0. 78’de ilk golün kopyası gibi bir gol geldi. Bu kez soldan getiren ve asisti yapan Dia, dokunan yine Khalid’di: 3-0. 90+4’de Maxsö, kaleciden dönen topta sonucu belirledi: 3-1.

YORUM YAZ