MENÜ

Başakşehir'den ilk adım

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Maç öncesi Türk futbol kamuoyunda şöyle bir hava vardı: Başakşehir Ludogorets'i çok rahat yener ve tarihinde ilk kez mücadele verdiği Avrupa Ligi'ne galibiyetle başlar. Elbette, Başakşehir'in Şampiyonlar Ligi elemeleri ve ligdeki performansı kendi sahasındaki maça mutlak favori çıkmasını gerektiriyordu. Ama gözden kaçan bir detay vardı. O da, Ludogorets'in çantada keklik bir ekip olmadığıydı. Onlar da Şampiyonlar Ligi elemelerinden gelmişti. Üstelik, kendi liglerinde ikinci sıradaydılar, Avrupa arenasında daha tecrübeliydiler.

Luce tribünde

Başakşehir maçın başlama düdüğüyle beraber beklentileri karşılayacakmış gibi bir görüntü sergiledi. İlk 10 dakika rakip kalede baskı kurdu. Bulgar ekibini kendi ceza alanına kümeledi. Sağlı sollu ataklar geliştirdi, ancak bunlar pozisyona dönüşmeden defans ve kaleci tarafından bertaraf edildi. Bu dakikadan sonra ise Ludogorets oyunda dengeyi kurdu ve ilk yarı sonuna kadar daha etkili bir futbol ortaya koydu. Bu bölümde temsilcimizde ayakta kalan iki isim vardı: Emre ve Volkan! Allah'tan öyleydi, çünkü sahadaki iki Türk sadece onlardı! Ve kısmete bakın ki, Lucescu da onları seyretmeye gelmişti!

Arzu var ama...

İkinci yarının ilk yarıdan farkı Başakşehir'in daha hırslı ve arzulu olmasıydı. Ancak bu hırs ve arzu acemice hareketlerle heba edildi. Özellikle Emre'nin 48'de girdiği pozisyon ahlar vahlar arasında harcandı. Kalan dakikalarda Başakşehir'in baskıya benzer futbolu, Bulgar takımının ise defansif direnci vardı. Girilen az sayıdaki pozisyonda da başta Visca olmak üzere temsilcimiz bekleneni veremedi ve Avrupa macerasına sahasında puan kaybıyla başladı.

YORUM YAZ