MENÜ

Aziz Bey'in iki yüzü

Abone Ol Google News

İskoç yazar Robert Louis Stevenson'ın "Dr. Jekyll ve Mr. Hyde" romanında, saygın bir bilimadamı olan Dr.Jekyll, kişiliğinin iyi ve kötü yanlarını birbirinden ayırmak ister. Laboratuvarında yaptığı etkili bir iksir sayesinde, içindeki kötülükleri yine kendi olan "Mr. Hyde"ın bedeninde etkin hale getirir. Mr.Hyde haline geldiği anlarda, içinde gizli kalmış tüm kötülükleri dışavurur, insanlara zarar verir.

Haberin Devamı

* * *

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 10 yıllık dönemi sonunda Türk futbol tarihinin en başarılı başkanı olma yolunda hızla ilerliyor. Tesisleşme ve kurumsallaşma bakımından tüm başkanlara fark attığı söylenebilir. Geriye sportif başarı kalıyor. Önümüzdeki bir kaç yıl içinde alınacak bir Avrupa kupasıyla bunu da gerçekleştireceğine inananlardanım. Aziz Bey, bu başarısıyla yalnız Fenerbahçe'ye çağ atlatmıyor, Türk futbolunun da ufkunu açıyor. Çıtayı kendi takımı için yükseltirken, aynı zamanda rakipleri için de bir nirengi noktası oluşturuyor. Galatasaray ve Beşiktaş da, Fenerbahçe'yle baş etmek için kendilerini ezeli rakipleri kadar yatırım yapmak zorunda hissediyorlar.

Haberin Devamı

Gelgelelim, Türk futbolu için böylesine önem arzeden bir figür olan Aziz Yıldırım, işler biraz sarpa sardığı zaman öfkesini kontrol edemiyor ve çevresi için yıkıcı olabiliyor. Saldırganlaşabiliyor; basını, federasyonu, hakemleri tehdit edebiliyor. Son Ankaraspor yenilgisinde yaptığı gibi. Son saniye golünü yer yemez, rakip başkanın elini sıkmadan tribünü terkedip, koridorda da hakemlere hakaret eden Aziz Bey'in, tipik bir "Dr. Jekyll ve Mr. Hyde" sendrdomu yaşadığını söyleyebiliriz. İki yüzü var Aziz Bey'in: Bir yanı aydınlık, bir yanı karanlık. Fenerbahçe Ankara'dan golü yediğinde Konya'da bir uğultu koptu. Denizli maçıyla kaybettiği şampiyonlukta da Anadolu kentlerinde halk sokaklarda kutlama yapmıştı. Anadolu'daki Fenerbahçe karşıtlığında Aziz Bey'in kibirinin ve itici tavırlarının çok büyük rolü var. Fenerbahçe, Galatasaray ve Sivasspor'un nefes nefese girdiği lig finalinde finişi görecek olan takımı belirleyen faktör de bu olacak. Unutulmamalı ki, çevrene nasıl bir elektrik verirsen, ona göre bir sinerji yaratırsın!

YORUM YAZ