MENÜ

Adnan Polat'a Bizans oyunu!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Öncelikle şunu belirtmeliyim: Adnan Polat’ın Başkan olmadan önceki yönetim tarzını tasvip etmeyenlerdendim. Ali Şen ekolüne benzer provokatif bir üsluba sahipti Adnan Polat. Lâkin Başkanlık koltuğuna oturduğu günden beri Polat’ın yöneticilik anlayışında büyük değişiklikler olduğu göze çarpıyor. Adnan Polat, bir Galatasaray Başkanı’nın davranması gerektiği gibi; ciddi, vakur, olgun, düzeyli ve kendinden emin davranışlar sergiliyor. Düzeysiz, sığ tartışmaların içine girmiyor. Popülizmden uzak duruyor. Ve en önemlisi de rakiplerine karşı Fair-Play mesajları veriyor. Son olarak, Fenerbahçe Yönetimi’ni hedef alan çirkin film afişine verdiği tepki bunun en açık göstergesi.
Gel gelelim, bütün bu pozitif görüntülere rağmen son haftalarda Adnan Polat’ın bazı çevreler tarafından hedef tahtası haline getirildiği görülüyor. Sanki, birileri bir yerden düğmeye basmış gibi! Durup dururken liseli-lisesiz tartışması devreye sokuluyor. Tüzük tadil çalışması bahane edilerek Polat’ın liselilerin kulüp üzerindeki hegemonyasına son vermek için hazırlıklar yaptığı yönünde haberler ısıtılıyor. Galatasaray’ı kendi oyuncağı yapmaya alışmış faşizan düşünceye sahip bazı kafatasçı liseciler tarafından linç edilmeye çalışılıyor. Adnan Polat’ın o koltukta başarılı olması istenmiyormuş gibi bir görüntü veriliyor. Polat, bizzat içeriden vuruluyor. Hakan Şükür olayı ile birlikte de Polat karşıtı cephe genişliyor. Bu cephede buluşanların birbirleriyle en ufak benzerlikleri yok. Ne var ki, ‘düşmanımın düşmanı dostumdur’ anlayışıyla aynı safta yer alabiliyorlar.
Öyle görülüyor ki, Adnan Polat yalnız ezeli rakiplerine karşı mücadele vermeyecek. ‘Derin Galatasaray’a karşı da ayakta durmaya çalışacak.
Neyse, Polat ve ekibinin nasıl bir tehlikenin eşiğinde olduğunu daha iyi anlayabilmemiz için satırlarımı Faruk Süren’in tam da bugünkü konjonktüre denk düşen şu sözleriyle bağlayayım: “Burası Bizans, Bizans! Biliyorsunuz, Galatasaray da Beyoğlu’nda!”

YORUM YAZ