MENÜ

Zor oyunu bozdu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Zeki’nin ıskası ile Sneijder’in önüne düşen top, Bruma’nın Eren’i topla buluşturduğu müsait pozisyonda Onur’un güzel kurtarışı... Koca ilk yarıda Galatasaray’ın taraftarlarını heyecanlandırdığı 2 pozisyon... Ersun Yanal’ın taktik planı Riekerink’ten de çözüm hamlesi gelmeyince tıkır tıkır işledi. Dönen topları alamayan Sarı-Kırmızılılar bir de ofsayt kokan pozisyonda golü yiyince, kenarları kullanamadıkları için doldur boşalt oynamaya başladılar. Trabzonspor’un öne geçtiği pozisyondaki pas organizasyonu ve koşular mükemmeldi, hakkını da teslim etmek lazım...

Adeta çöpe attı

Riekerink son 2 haftada Sabri’yi alıp Cavanda’yı sahaya sürerek bir oyuncu değişikliği hakkını çöpe atmıştı. Trabzonspor karşısında takımın en kötüsü gözüken Cavanda’yı almak için 69’a kadar bekledi. Dün borçlardan kurtulmak için Riva ve Florya’yı satış izni alan Dursun Özbek, Muharrem Usta ulusal medyada, “Cavanda hiçbir şekilde bir daha Trabzon forması giyemez” dedikten birkaç gün sonra hem de yaklaşık 2 milyon Euro bonservis ödeyerek almıştı siyahi futbolcuyu. “Linnes’i aldık oynatmıyorsun, Cavanda’yı bari oynat hocam” dediklerinden şüpheliyim. Galatasaray’ın en iyisi birebirde sürekli adam eksilten, süratlendiğinde gözlerin pasını silen Bruma’ydı.

Bir tık iyi oynadı

Bruma’yı savunan genelde Zeki’nin kademesine önce bir, sonra iki futbolcu gelmeye başladı ama nafile... Sneijder ve Podolski kariyerlerinin hatırına oynar gibilerdi, oynamadılar, oynayamadılar. Eren ve Podolski’yi savunan Uğur, Durica ve Mustafa Akbaş neredeyse sıfır hatayla oynadı. Sürekli topu arayan, bulan, deneyen, top kazanan Tolga da arkadaşlarından bir tık iyi oynadı. Tolga’nın 65’te yaptığı vuruş da, Onur’un sol alt köşeden topu çelişi de çok güzeldi. Eren’in son dakikadaki röveşatasının direkten dönüşü ise büyük talihsizlikti. Riekerink’in kapanan takımları çözmek için maç içinde değil de maç öncesinde çözüm üretmesi ve hatır için oyuncu oynatmaktan vazgeçmesi gerekiyor. Trabzonspor galibiyeti için savunmanın ve oyunu soğutmanın zaferi diyebiliriz.

YORUM YAZ