MENÜ

Yine devrim yine devrim

Abone Ol Google News

Bizi Avrupa Şampiyonası Finalleri’ne götürmesi için anlaştığımız ve Süper Lig’de maç seyrettiremediğimiz Hiddink’e bütün altyapı milli takımlarını bağlamak ne devrim ama! Hiddink gidecek, yerine yenisi gelecek, yine bir devrim!

Haberin Devamı

Sonra bir başkası!

Geçen hafta, Belçika’da son 2.5 senedir hükümet olmadığını, ama sistemin tıkır tıkır işlediğini yazmıştım. Bizde ise Federasyon Başkanı da yerindeydi, FGM Direktörü de, federasyonun tüm profesyonelleri de... Ama A2 ligimiz henüz başlamamış, antrenmanlarını yapan bin sporcu, kulüpler bilgilendirilmemişti.
Şubat 2010’da Yanal’ın getirilişi ‘devrim’ diye sunulurken, yeni devrime imza atanlardan 7 tanesi Özgener yönetimindeydi! İki devrim, tebrik ediyorum!

FGM’nin bütçesi yarı yarıya düşürülürken, bugünkü devrime imza atanlar, o günkü devrimci yönetimdeydi!

Altyapı organizasyonunun tüm sorumluluğu, bir kişiye yüklenemeyeceği kadar büyük ve hiçbir zaman doğru organize edilemedi. Kimileri pozisyonunu korumaya çalışır, kimileri köşe kapmaya çalışırken olan çocuklarımıza olmasın. Yanal yarın kendini kurtarır. Süper Lig’de bütün takımları çalıştırmaya adaydır. Ancak altyapı organizasyonu kulüp çalıştırmaktan daha zor, daha meşakkatli, daha adanmışlık isteyen bir yapıdadır. Hayatlarında hiç sporcu yetiştirmemiş, lobi dışında hiçbir alanda başarılı olamamış, akademik eğitimi eksik insanların iktidar olmadığı, altyapıdaki antrenörlerin iyi bir eğitimden geçip iyi maddi koşullarla çalışacağı, çocuklarımızın iyi koşulda antrenman yapıp eğitim alacağı, antrenörlere ve sporculara destek vermeyen kulüplere fırsat sunacağı bir düzeni hayal ediyorum. Bu son devrim olsun.
1.5 yıl evvel ‘devrim’ diye getirdikleri adamı muhatap bile almayıp, sistemde tutmaya çalışmayıp, federasyonu büyük bir ekstra tazminat yüküyle karşı karşıya bırakanlar, kendisi olmasa bile çocukları iyi koşulda spor yaptıracak bir düzen kuramazlarsa onlara, “Canınız sağolsun” diyemeyeceğiz.

Haberin Devamı

Altyapılar A Milli Takım Teknik Direktörü’ne bağlanıyorsa; bu, Süper Lig maçı izlemek için Türkiye’ye gelmeyen Hiddink’in değil, Oğuz Çetin’in tek patron olduğunu gösteriyor. Her yaş grubuna çok iyi antrenörler bulacağından şüphemiz yok!

Yeni gelenlere başarılar dilerim.

YORUM YAZ