MENÜ

Yalnız Yusuf yetmiyor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Futbol kalitesi çok yüksek olmasa da coşkusuyla, pozisyonlarıyla şahane bir karşılaşma izledik. Futbol adına güzellikleri daha çok ortaya koyan, takım bütünlüğünü daha çok sağlayan takım Bursaspor olsa da evsahibi takım oyuncuları kırılma anlarında Trabzonspor'un maça havlu atmasına neden olabilicek dokunusşları yapamadı.

Bursaspor'un hızlı girdiği müsabakada Trabzonspor'un harika hücum organizasyonu, Harun'un uzaklaştarıdığı topta Özer'in mükemmel vuruşuyla ağlarla buluştu. Bursapor'da önde Fernandao, Bakambu, Volkan Şen, arkalarında Ozan Tufan ve Beluschi uzun süre harika oynadı. Trabzonspor'da ise Bosingwa bile kötüydü. Bursaspor "ucuz" penaltıyla beraberliği sağlarken, kaleci Fatih'in kolay topu kontrol edememesi, Beluschi'nin kendini yere bırakması, Yıldırım'ın da penaltı çalması kadar büyük hataydı. 24'te Ozan'ın güzel golüyle öne geçen Bursaspor, 32. dakikada ilk kırılma anını kullanamadı. Fernandao nispeten zor pozisyondayken vurmak yerine sağdaki Şener'e bıraksa maç kopacaktı. O vurdu Fatih kurtardı. İkinci kırılma anı da yardımcı hakem Serkan Gencerler marifetiyle iptal eden Bursaspor golüydü. O gol verilmedi, dönen topta Trabzonspor'un, hatta sahanın en iyisi Yusuf'un şahane frikik golüyle beraberlik sağlandı.

Bursaspor Fatih Atik'in kaptırdığı topta muazzam bir kontra yapıp Volkan'la öne geçerken, yine farkı ikiye taşıyacak fırsatta, yine Fatih Atik'in kaptırdığı topta Ozan Tufan'ın kötü vuruşuyla skoru koparkma fırsatını kaçırdı.

Ersun hoca Özer'i çıkartıp, Fatih'i oyunda tutarak büyük hata yaptı.

Sonra da sözü Yusuf aldı. Trabzonspor oyunu resmen sol kanattan oynadı. Onun ortasında Yatabare kolayı yapıp golü atamadı. Sonra İshak'ı kaçırdı, İshak'ın ortasında Yatabare bu kez Yavuz'un üstüne vurdu. 78'de Yusuf harika getirdi, vurabilirdi, vurmadı daha uygun pozisyondaki Fatih'e verdi. Fatih, Yavuz'u geçemedi. En nihayetinde Yusuf'un kazandırdığı kornerde Mehmet Ekici'nin güzel ortasında Mustafa Akbaş güzel bir kafa şutuyla maça dengeyi getirdi.

Yusuf'a, biraz Mehmet Ekici, sonradan girse de biraz İshak eşlik etti. Bursaspor bu kadar güzel ve "doğru" oynamışken kazanılan bir puan altındır.

Şenol Güneş ise önümüzdeki yıllara damgasını vuracak şahane bir takımı yaratıyor. Bursaspor'u seyretmeye doyum olmuyor. Hakemlerimiz ise maalesef takımlarımızın gerisinde kalıyor.

YORUM YAZ