MENÜ

Volkan patladı!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Haftada 1, bazen 2, bazen 3 maç oynanmasına rağmen Başakşehir Fatih Terim Stadı’nın harika zemini için emeği geçenlere teşekkür ederek başlayalım... Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final ilk maçında Medipol Başakşehir, oyun hakimiyetini maç genelinde elinde tutup, çok sayıda pozisyona girse de rövanş öncesi avantajı Çaykur Rizespor’a getiren unsur kalecilerin performansı oldu. Rizespor kalecisi Gökhan kritik pozisyonlarda hata yapmazken, skoru Rizespor forvetlerinden ziyade kaleci Volkan Babacan’ın yaptığı iki büyük hata belirledi.

Penaltı ve kırmızı kart!

3. dakikada Visca’nın sağ kanattan yaptığı ortada topa kimse dokunamadı, top direği yalayarak auta çıktı. Pozisyonda Epureanu’ya Tuszynski’nin yaptığı hareketin cezası penaltı ve kırmızı kart olmalıydı. Hakem Kutluhan Bilgiç aut kararı verdi. 6. dakikada Volkan Babacan oyunu başlatırken elindeki topu, kendisine sırtı dönük takım arkadaşı Alpaslan’a yuvarlayınca, “Topa bakan” Robin Yalçın 20 metreden çok temiz bir plaseyle meşin yuvarlağı Volkan’ın üzerinden Başakşehir ağlarına yolladı: 0-1.

Emre değişikliği...

Golün ardından Tuszynski’nin Volkan tarafından kurtarılan şutunun sonrası, ikinci gole kadar oyun tek kaleye döndü. Cikalleshi’nin şutunu Gökhan kurtardıktan sonra, 35’te Bekir’in yayın üzerinden yaptığı vuruş auta gitti. 40’ta Visca’nın sol çaprazdan gelip yaptığı sert vuruşta Gökhan’ın çeldiği top direkten döndü. İkinci yarıya Abdullah Avcı’nın Emre değişikliğiyle başlaması baskıyı da, pas kalitesini de artırdı. 53’te Semih’in yayın oradan yaptığı vuruşta top direğin bir metre yanından auta giderken, 58’de Visca, Gökhan’la karşı karşıya kaldığı anda vuracakken, Orhan müthiş bir kademeyle topu kornere gönderip golü önlemeyi başardı. Müsait pozisyonlarda önce 62’de Cikalleshi, sonra 65’te Bekir topu auta gönderdi.

Başakşehir’in işi zor

70. dakikada Rizespor kontratağında Volkan’ın neredeyse orta sahaya çıkmasını iyi değerlendiren Deniz Kadah, Mehmet Akyüz’e ‘al da at’ paslarından birini verdi. Mehmet için gol yapmak zor olmadı: 0-2. Kalan sürede Başakşehir’in rövanş için umut verecek en azından bir gol arayışı sonuç vermedi. Futbol felsefesini “Oynamak ve pas kalitesi” ile olgunlaştıran Medipol Başakşehir’in, rövanşta, kötü zeminde, taktik yaklaşımıyla fark yaratan Hikmet Karaman’ın ekibi karşısında işi çok zor. Rizespor, yarı finale artık çok yakın...

YORUM YAZ