MENÜ

Ustaların gecesi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe’ye sahayı dar eden 11 Türk’lü kadro özgüvenini kazanmış bir biçimde sahadaydı. Galatasaray’ın barometresi Hakan Şükür de gülüyordu. O gülüyorsa, kafası rahatsa Cim Bom rahat kazanır diye düşündük. En azından ilk 45’te yanılmadık.
Manisaspor her ne kadar küme düşme endişesini iliklerine kadar hissetse de, Ümit, Selçuk, Uğur İnceman ve Metin Akan’lı orta sahası, Burak ve Rafael’li hücum hattı ile oldukça tehlikeli bir rakip olsa da umdukları olmadı.
Galatasaray, Ümit-Hakan Şükür-Barış organizasyonunda ve kaleyi tutan ilk şutlarında öne geçti. Defansın sağında ve solundaki Uğur ile Volkan soğukkanlı ve dikkatli, göbekteki Servet ile Emre ilk yarıda mükemmeldi. Mehmet Topal’ın olağanüstü etkili savunması defans oyuncularını rahatlattı. Topal, kazandığı topları mükemmel kullanıp boş kanattan bol bol hücum başlattı. Maçın kilidini çözen Barış’ın, Serkan’ın çabaları Orkun’a en rahat 45 dakikayı oynattı.
Hakan Şükür aylardır, yıllardır kendinden bekleneni yaptı. Barış’tan aldığı pasta oyalanmadı, ekstra işler aramadı, kontrol ve şutuyla arkadaşlarını da taraftarı da rahatlattı. Şener’in acemice yaptırdığı penaltı klas Arda ile farkı açtırırken, ikinci yarının başında Arda-Ümit-Hakan organizasyonuyla gelen gol harikaydı. Selçuk’un şahane füzesine, Ümit olağanüstü bir yanıt verdi!
5-1’den sonra defans ile forvet arası 60 metreye çıktı. Barış’ın yorgunluğuna rağmen Ayhan’ın alınmaması orta sahayı ve pozisyonları misafir ekibe bıraktı. 2’si Selçuk’un usta işi vuruşundan, biri Burak’tan gelen 3 gol de orta sahadaki zaafiyetin eseriydi...
Orta saha düşmezse ustalar işi bitirir!

YORUM YAZ