MENÜ

Trabzon'un Sefa'sı, Karaman'ın cefası

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Futbol kalitesi çok yüksek olmasa da, nefes kesen bir ilk yarı izledik, o kadar çok pozisyon oldu ki; 30’dan sonra pozisyonları kaçırmamak için not almayı bıraktık. Daha birinci dakikada Sefa’nın kullanamadığı net pozisyonla başladı maç. Yeni teknik direktörü Hikmet Karaman’la ilk kez sahaya çıkan Rizespor da önde basıyor, rakip kaleyi düşündüğünü daha ilk dakikalardan belli ediyordu. İlk yarıda 3 etkili pas üreten Eren’in ilk güzel ortasında Kweuke topa iyi vuramıyor Trabzonspor nefes alıyordu.

Trabzonspor’un korner organizasyonunda Medjani’nin kafasıyla bulduğu gol küme düşme hattından çıkmaya çalışan Rizespor’un dağılacağını düşündürtse de, böyle düşünenlerin yanıldığı ilerleyen dakikalarda çok net ortaya çıkıyordu. Constand, Medjani ve Belkalem’li savunmayı bu kadar pozisyon hatası yaparken görmemiştik. Holosko ve Kweuke, Deniz, Eren ve Kıvanç’ın pas organizasyonlarıyla 7’ye yakın gollük şut üretip yalnız bir tanesini yapabildi. Kaleci Fatih tartışılmayacak biçimde takımının en iyisiydi. Kweuke’nin iki şutunu ve Holosko’nun aşırtmasını harikulade önledi. Fatih’i överken, Holosko’nun topu bomboş durumdaki Deniz’e vermeyişini unutmamak lazım. İşte tam da bu yüzden Beşiktaş’ta değil Rize’de… Deniz Kadah ise oyunun iki yönünü de aynı ciddiyette oynayan, önemli bir takım oyuncusu olarak karşımızdaydı. Nitekim takımının attığı ikinci golün pası da ondan geldi. Mükemmel oynadı.

Trabzonspor ikinci yarıya ilk yarıda takımını tabiri caizse 10 kişi oyhatan Constand’ın yerine Yatabare’yi alarak başladı ki; Ersun hocanın geç kalmış bir hamlesi olarak kabul edilebilir. Ev sahibini yarışta tutan galibiyet gollerinin altında ise alınmaları için kıyamek kopartılan 8 yabancının değil, iki Türk yıldızın Yusuf ve Sefa’nın imzaları vardı. Yusuf ilkinde Rizespor defanstan çıkarken kaptığı topu arka direkte Sefa’nın kafasına, ikincisinde driplingle ceza alanın girip ayağına bıraktı. Sefa’nın iki vuruşu da harikaydı.

Maçı aslında 79’da Ergin’in vuruşunu kurtararak maça imzasını atan kaleci Fatih noktaladı. O pozisyonda Belkalem’in Kweuke’yi önde karşılamak yerine geri geri kaçması ve gole davetiye çıkartması gözlerden kaçmadı. Maçın ilk devresinde Mehmet Ekici’nin 25 metreden gönderdiği füzenin çataldan Serkan tarafından kurtarılışı da notlarımızda yer almalı. Zira futbolu seyredilir kılınır hareketler bunlar…
Trabzonspor maalesef gelişmiyor. Bu takımın gol bulması sorun değil, ancak takım savunmasının bu denli kötü olması, defansın tek pasla ve defalarca ıskartaya çıkması çözülmesi gereken problemler. Rizespor’da ise Hikmet Karaman’ın eli takıma değdi. İstatistikten belli, Aynı takım Fenerbahçe maçını yalnızca 1 şutla tamamlayabilmişti. Trabzonspor’a ise 14 şut atıp, 8 pozisyon yakaladılar. Bu takımın orta sahada bir ustaya, yani iyi bir Lua Lua’ya ihtiyacı var. Aynı konsantrasyonla oynayabilirlerse birkaç hafta sonra tutulamaz hale gelebilirler.

YORUM YAZ