MENÜ

Taraftarın 'Lincoln'ü

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Geçen sezon boyunca arkadaşlarını yapayalnız bırakıp, hazırlık dönemi başladığında da takım çalışırken ona ve menacerine ulaşılamadığında, ‘Lincoln’e bel bağlayanın beli doğrulmaz’ diye düşünmüştüm.
Oysa taraftarlar ter akıtıp, kolunu bacağını sahada bırakan futbolcuları değil, senede 3.5 milyon Euro kazanıp yatan Lincoln’ün bir şeyler yapabilme ihtimalini daha çok seviyordu... Futbola dair yapılabilecek her şeyi yapabiliyor. Beklemeye de değermiş. Dün yine maçın kaderini belirledi.
Galatasaray 3’lüye dönmüş, Ayhan’ın yerine oynayan Mehmet Güven başarılı olsa da, başlangıçta sağda Barış, solda Arda yetersiz kalmış. Galatasaray Baros’la birkaç fırsat kaçırmış, Kerem, Engin, Mehmet Nas, Hakan’lı orta saha oyunu almış, Gençler Burhan’la bir fırsat kaçırıp, bir de gol yakalamıştı. Galatasaraylılar’a ne gam?
Önce pembe pabuçlu siz deyin asistanına, ben diyeyim velinimetine bir gol attırdı. Biliyordu ki verdiği pas kendisine paslar olarak dönecekti. Çok geçmedi, Lincoln Ergün’e çalım atmak isterken topu kaptırdı, faul aradı. Normalde yerde yatardı. Oysa yatmadı dönen topu alıp Baros’u krallığa götürecek gol paslarından birini daha yaptı. Dağılan Gençlerbirliği’ne Galatasaray’ın forveti derslik bir gol daha attı. Baros taç çizgisinde topu Lincoln’e yumuşatarak bıraktı. Lincoln Nonda’ya pasını verip içeri devrilirken, Nonda’nın pası Arda’da, top da filelerdeydi. O Arda; düşüşte diye nitelendirilen Arda da, 15 saniye önce kendi ceza sahasında Burhan’ı takipteydi.
İkinci yarıda direkten dönen topta da, Recep’in çizgiden çıkardığı Barış’ın kafa şutunda da Lincoln vardı. Bu demek değil ki diğer Galatasaraylılar vasattı. Lincoln süslü ve sonuç getiren işleri yapıyor, diğerleri oyun disiplininden bir an kopmuyor.
Galatasaray 2 gol yemediği her maçı kazanacak bir hücum takımı haline dönüyor. Skibbe kalıyor. Takım olabilenler rakiplerine üstünlük sağlarken, hücumdaki yıldızları uyumlu ve usta olanlar daha kolay kazanıyor.

YORUM YAZ