MENÜ

Sezon finali Galatasaray'ın

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaraylı futbolcular için bir sezonu temize çekme maçıydı adeta...Başarısızlığı temize çekmeye yeter mi bilmem ama felaket geçen sezonun özrü, taraftardan kabul görecektir. Bundan 1 ay evvel, “Fenerbahçe ile oynanacak final maçına hazır hale gelirler” diye yazmıştım. Konyaspor’a, Başakşehir’e, Süper Lig’e bu sene yükselen Osmanlıspor’a geçildiler ama dediğim gibi finale hazır çıktılar. Galatasaray’ın konsantrasyonu ve motivasyonu yüksek, Beşiktaş’a kaptırılan şampiyonluktan sonra
Fenerbahçeli futbolcularınki düşüktü...

Üstelik Alves kadroda yokken, Türkiye’nin en formda sağ kanat oyuncularından biri Gökhan da kulübedeydi.

Poldi damgası

Denayer, Hakan, Carole, Emre, Sinan ve özellikle Podolski ilk yarıda çok iyi oynadı. Podolski 2 metreden kaçırdığı golle birlikte 5 atak sonlandırdı. Hem kaçan ilk fırsatta, hem de Sneijder ve Selçuk’la yaptıkları harika frikik organizasyonunda düzgün vuruşlar yapsa golü daha önce bulabilirdi. Emre’nin kornerinde Denayer’in aşırdığı topu ağlara gönderip takımına nefes ve kupa aldırdı. Emre oyunun iki yönünü de iyi oynadı. Sinan ise müthiş bir sprinter, topla uzuyor, kontrol edilmesi çok zor bir forvet. İkinci yarıda Sneijder çıktı, orta saha düştü, öndekiler artık sanki yoktu. Denayer, Hakan ve Carole sıfır hatayla oynayıp, Muslera da Chedjou’nun ters vuruşunda hata yapmayınca ikinci yarısı tek kale oynanan maçtan Galatasaray zaferle ayrıldı.

Yalnız Kjaer

Fenerbahçe cephesinde şapka çıkartılacak isim Kjaer’di. Galatasaray küme düşen takımlardan Eskişehir’den bir maçta 4, Sivas ve Mersin’den 2’şer maçta 3’er gol yedi. Ligin en kaliteli forvet hatlarından birine sahip olan Fenerbahçe ise 3 maçta 1 gol atabildi. Bunun da sebebi yalnızca Galatasaray’ın konsantrasyonu değil, Pereira’nın Josef de Souza ile sanatçısız bir orta saha tercih etmesiydi. İki kupayı da hoca verdi!

YORUM YAZ