MENÜ

Sessiz sedasız zirve takibi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Başakşehir şampiyonluk yarışında pes etmiyor... Abdullah Avcı’nın ekibi dün de en kritik viraj olarak gösterilen Osmanlı deplasmanında geriye düşmesine rağmen 4 golle galip geldi. Turuncu-Lacivertliler, bitime 3 hafta kala lider Galatasaray’ı takibe devam etti.

Ligde kaliteden değil belki, ancak heyecan ve gerilimden nefeslerin kesildiği haftada hayati bir 3 puan kazandı Başakşehir...

İrfan Buz, Başakşehir’e önde ve orta sahada doğru baskı yaptırıp golü de bulunca Osmanlıspor’un işi oldukça kolaylaşmış göründü. Zira Da Costa topu oyuna sokamıyor, Arda da misafir sanatçı gibi ortalıkta dolaşıyordu. Avcı 3.5 senede inşa ettiği düzene dönünce misafir takım sezon başındaki Başakşehir’e döndü. Da Costa ve Arda çıkıp, Mossoro ve İrfan oyuna dahil olunca oyunun tek hakimi Başakşehir oldu. Mahmut topu hep doğru yerden başlattı, Emre rahatladı, Mossoro baskı ve geçiş oyununda ciddi fark yarattı. Böyle olunca Caiçaira, Visca, Adebayor ve Elia da kalitesini ortaya koyma fırsatı yakaladı.

Günün sorusu

Arda Turan’ın ilk yarıdaki etkisiz oyunu ve ikinci yarıda girip maçın gidişatını değiştiren Mossoro’nun performansı sonrası Abdullah Avcı acaba haftaya forvet arkasında kimle başlayacak?

Maçın starı

Bonservisine 2 sene önce 6 milyon Euro vermişlerdi, kulübü bırakmamıştı. Bu süreçte 6 milyon Euro’dan çok daha fazlasını kazandırdı. Osmanlıspor önünde de ilk golü attı, diğer tüm gollerde de Visca vardı.

Maçın olayı

Tabii bir de 65. dakika var... Regattin, Serdar’ın getirdiği topa daha düzgün vursa Osmanlıspor öne geçecek, maçın, belki de ligin hikayesi bambaşka bir yere gidecekti. Regattin çok iyi vuramadı, Volkan da gafil avlanmadı.

Kısa mesaj

Şampiyonluk için yüksek şansa sahip Başakşehir’in teknik direktörü Abdullah Avcı ne olursa olsun Epureanu’nun yanında topla barışık bir oyuncu kullanmalı. Başakşehir topu doğru yerden başlatmadığında tanınmaz hale geliyor.

YORUM YAZ