MENÜ

Serkan böyle istedi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

6’da 6’yı yapmışsın, şampiyonluktaki en güçlü rakiplerden Beşiktaş, Sivas’ta kaybetmiş, haberini almışsın, yapman gereken önceki 2 senesini mumla arayan Konyaspor’a karşı yüksek konsantrasyonla ve santrforla oynamak! Her ne kadar santrforsuz çıkılan Kasımpaşa maçında bir futbol resitali yapılmış da olsa, Valbueana ile başlayan takımın, duvar olan, tek vuruş yapan bir santrforla oynaması gerekirdi.

Stoperler ve Jensen cezalıyken oyun kurgusu bozulmuş Fenerbahçe, Kasımpaşa karşısındaki santrforsuz oyunun yanına bile yaklaşamadı. İkinci devrede önce Soldado, sonra Fernandao oyuna girdi, Fenerbahçe’nin kale önü etkinliği 10 katına çıktı. Fernandao’nun direkten auta giden şutu, Valbuena’nın Serkan tarafından mucizevi şekilde kurtarılan kafa vuruşu Sarı Lacivertliler’in tatile 3 puan keyfiyle gitmesini engelledi.

İlk yarıda Fenerbahçe’nin en önemli oyuncusu, Miloseviç’in iki gollük şutunu kurtaran kaleci Volkan’dı. Konyaspor, Aykut Kocaman’ın yönettiği dönemdeki gibi çok iyi alan daralttı, doğru yerde baskı yaptı, Sarı-Lacivertliler’e alan ve zaman bırakmadı. Koca devrede en önemli pozisyon Aatif’in Serkan’da kalan vuruşu olmamalıydı.

Birbirlerine ‘Ayıp’ diyecekler

İkinci devrede Kocaman’ın Soldado’yu oyuna alması farklı bir Fenerbahçe seyretmemizi sağladı. İsla’nın felaket pasını kapan Ömer Ali harika bir vuruşla Konyaspor’u öne taşısa da, Fenerbahçe oyunu almaya başardı. Aatif’in ortasında Soldado’nun kafa şutunu Serkan kurtardı ama golün geleceği belliydi. Sarı-Lacivertliler, Valbuena’nın ortasında Mehmet Topal’ın kafa şutuyla beraberliği yakalaraken, Konyasporlu futbolcular yedikleri golü seyrederken birbirlerine, “Ayıp” diyecekler! Bu düzeyde, kornerden gelen bir ortada 6 pasın içinde, rakibe sıçramadan kafa şutu vurduran savunma oyuncuları ancak ayıplanır!

Fenerbahçe 2. yarı daha iyi olacak

85’te Fofana’nın direkten dönen topuna Skubiç düzgün vursa, “Konyaspor kazanacaktı” derken, kalan sürede Fenerbahçe 3 net pozisyon kullanamadı. Serkan maçın adamı oldu. Maçı ‘en az’ 4 dakika uzatan Aydınus’a, 4 dakikadan sonra 35 saniye daha oynattığı için kızmamak lazım. Çünkü kuralda yazdığı gibi ‘en az’ 4 dakika. Maçın hakkı beraberlikti öyle bitti. Beraberlik Fenerbahçeliler’i çok üzmüş olabilir ama Sarı-Lacivertliler sezon başına göre çok önemli mesafe kat ettiler. İkinci yarıda daha iyi olacaklar.

YORUM YAZ