MENÜ

Şahane Lincoln

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Maç öncesinde Galatasaray’ın bariz üstünlük sağlayacağını düşünmüş olmama rağmen, Skibbe’nin üçlü savunmanın önünde, sağda Barış’ı oynatması oyunu dengeledi. Barış hücuma gittiğinde, Meira kademeye iyi giremedi, öndeki Baros hiç yardıma gelmedi. Oysa 4’lü oynayıp, Sabri’yi sağa koyup, Barış’ı öne atsa fark belki ilk yarıda gelecekti. Denizli de Galatasaray’daki zaafiyeti gördü, ancak oradaki silahı yetersizdi. Seric 4 atakta demarkeydi, son paslarda inanılmaz beceriksizdi.
Beşiktaş’ın en kalitelisi, deneyimlisi Rüştü topu sektirdi, Galatasaray’ın en yüreklisi Servet affetmedi. Beşiktaş, tek kombine organizasyonda Delgado’nun şahane vuruşuyla beraberliği yakaladı. İkram sırası cazaalanında Arda’yı düşüren Holosko’daydı. Penaltıyı Baros iyi kullandı. Beşiktaş defansta bolca ikram yaparken, De Sanctis, Tello’nun şutunu mükemmel kurtardı, Meira, Nobre’nin topunu son anda uzaklaştırdı.
Şu hakemin onurunu kurtarmak için ‘icat edilen’, futbolun ruhuna aykırı, ‘futbolculunun emeğini yok eden’ aptal, ‘şeklen doğru’ ruhen yanlış kart Delgado’yu kızartınca, Kartal’ın sonunu hazırladı. Şahane maç yöneten Cüneyt Çakır, notunu düşürmek pahasına ikinci sarıyı kullanmamalıydı.
Lincoln’ün pasında Baros’un attığı mükemmel gole, Holosko şahane bir cevap verse de, saha ağır, kalan süre uzundu. Lincoln, Uğur İnceman’ı düğümleyince, Baros üçü, ev sahibi farkı buldu. Bütün sahayı boydan boya mekik gibi dokuyan Arda ve dört golün ikisinde direkt, ikisinde dolaylı parmağı olan Lincoln, sahanın yıldızlarıydı. Beşiktaşlı oyuncular çok şahsiyetli, sonuna kadar direndi ama acemiydi. Delgado’nun atılışı, iki penaltının yapılışı nasıl açıklanır ki!

YORUM YAZ