MENÜ

Şahane 35 dakika

Abone Ol Google News

Kayseri karşısında hezimet yaşayan Beşiktaş’ın ilk 11’deki 8 oyuncusu türlü sebeplerle değişmişti. Kalecisi, defans dörtlüsünün üçü, orta sahadaki üçlünün tamamı ve santrforu değişmiş Beşiktaş ilk 35 dakikada Quaresma’nın da sahne almasıyla sezonun en iyi futbolunu oynadı. İkinci dakikadan golün bulunduğu 22’nci dakikaya kadar, toplam 7 pozisyonun 5’inde Portekizli süper star vardı. Duran topları harika kullandı, hareketli pozisyonlarda da çok basit oynadı. Özlenen Portekizli nihayet sahadaydı. Hilbert’in, Simao’yla 2’ye 1 yapıp, Mustafa’ya attırdığı gol çağdaş bir sağ bekin nasıl olacağının aynasıydı. Görüldü ki, Hilbert, Toraman’dan, Necip, Marco’dan, Sivok, Sidnei’den, Mustafa, Edu’dan daha iyi oyuncular ve formayı hak ediyorlar.
Mersin İdmanyurdu’nda Nurullah Sağlam, çok dengeli pas yapan bir orta saha yaratmış, ama yavaşlar. Erman, Zurita ve Hakan’lı orta saha, Ben Yahia’nın da desteğiyle Beşiktaş’ı sahasına hapsetmeyi başardı. Carvalhal’in de üstünde durması gereken konu bu. Klas ama yavaş bir takım karşısında 22’den 72’nci dakikaya kadar, pozisyon bulamayan ve Cenk’in 3 kurtarışıyla ayakta kalan Beşiktaş büyük hedefleri yakalayamaz. Kulübesinde Holosko, Aurelio gibi yıldızlar bulunan Rüştü, Toraman, Guti ve Fernandes gibi önemli oyuncuları kadrosunda bulunduran takımın çalıştırıcısının da mazereti olamaz! Quaresma’nın, Holosko’nun kaçırdığı gol de o yıldızlara yakışmadı. Ama en önemlisi 90+2’de Simao’nun tepeden gelen mükemmel pasında sıçramayı bile beceremeyen Edu’yu takıma kim kazandırdı, benim aklım almadı. Vasat bir santrfor o pozisyonu kolaylıkla gol yapardı.

Haberin Devamı

Mersin için endişeye gerek yok. Fenerbahçe’den sonra Beşiktaş’ı da bunalttılar, ama puansız çıktılar. Kendilerine denk Anadolu kulüplerinin kilitlerini kırmakta zorlanmazlar.

Haberin Devamı
YORUM YAZ