MENÜ

Şahane 3 golle

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Taraftarın olağanüstü sevgi gösterileriyle dönen Fatih hoca, Tudor’un takımıyla çok oynamamıştı ama üçlü savunmayla da başlamadı. Linnes’i esas yeri olan sağ bek pozisyonuna çekerken, sol bekte ise Denayer’e görev verdi. En önemli değişiklik ise Galatasaray’ı rakip kaleye en çabuk götüren Rodrigues’in 11’de başlamasıydı. Göztepe’nin Maicon’un yanlış hamlesiyle kazandığı penaltı küçük çaplı bir şok yaşatsa da Rodrigues ve Gomis’in dar alanda yaptığı duvar pası resitali ve gelen şahane gol atmosferi düzeltti.

Göztepe merkezi kapattı

Tamer Tuna’nın taş gibi bir takım haline getirdiği Göztepe, Selçuk ve Rotman’la merkezi kapatıp Galatasaray’ı kanatlardan oynamaya mahkum etti. Sol kanat zaten iptaldi, sağ kanattan da Linnes ve Feghouli etkili tek bir orta üretemedi. Galatasaray yine merkezden Rodrigues’in şahane pasıyla geldi, Gomis, Beto’yu geçemedi. “Belhanda saklanıyor, Selçuk niye oyuna girmiyor” diye düşünürken, Belhanda ikinci yarının başlamasıyla birlikte Gomis’e biraz yaklaşınca Galatasaray’ın da çehresi değişti. Pas ve koşu kalitesi yükseldi, dönen toplar kazanıldı, üst üste pozisyonlar yakalandı.

Belhanda sınıf atlatıyor

Gomis’in kaçırdığı pozisyondan hemen sonra, Feghouli’nin ortasında Yasin’in kafayla attığı gol tek kelimeyle şahaneydi. Yasin’in penaltı beklediği, Yaşar Kemal Uğurlu’nun doğru kararla “devam” dediği pozisyonda Belhanda’nın pası da mükemmeldi. Kesin olan bir gerçek var ki, Belhanda verimli oynadığında Galatasaray sınıf atlıyor. Ev sahibinin 80’e kadar sürdürdüğü harika oyun ilk yarının etkili futbolcuları Jahoviç, Halil, Castro’nun etkinliğini de sıfıra indirdi. Maicon’un Brezilya’da attığı harika frikiklerinden birini Göztepe ağlarına göndermesi maçı adeta 70’te bitirdi.

Alkışlar Uğurlu’ya

Galibiyette abartacak bir durum yok. Galatasaray iç sahada Tudor’la da 8 maçta yalnız 1 defa berabere kalmış, bir kez de tek farkla kazanmıştı. Terim’in farkı en azından bir sol bek alınınca deplasman performansıyla ortaya çıkacak. Yaşar Kemal Uğurlu dik, özgüvenli, kondisyonu çok iyi bir hakem. Her sahada, görerek düdük çalıyor. Seyirci etkisinde kalmıyor. “Değişmezse” geleceğin en iyi hakemlerinden biri olacak.

YORUM YAZ