MENÜ

Sağlam Kartal

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş golü, ya Holosko’nun Song ve Servet’i çizgi halinde yakaladığı bir pozisyonda bulacaktı, ya da duran toplardan atacaktı. İki takımın da defansif anlamda dertlerini mükemmel çalıştığı ve uyguladığı ilk yarıda, Galatasaray’ın pozisyon sayısı 0, Beşiktaş’ın 1’di. O pozisyon da Tello’nun serbest vuruşunda geldi. Gökhan Zan dokunamadı.
Beşiktaş’ın en büyük kamburu Cisse’nin yokluğu olarak gözüküyordu. Yalnızca Cisse de değil, Serdar Kurtuluş da yoktu, Serdar Özkan ise sakatlıktan yeni çıkmıştı. Ertuğrul Sağlam’ın çok riskli kararı maçın ve galibiyetin anahtarı oldu. Toraman rakibin en güçlü olduğu bölgede neredeyse bölgesine atılan bütün topları kesti. Belki oyunu iyi başlatamadı ama Gökhan Zan ve Baki Mercimek’i rahatlattı.
Galatasaray için kader anı 47. dakikada takımın en iyisi Mehmet Topal’ın Arda’ya kazandırdığı ve Arda’nın topu bomboş Hakan’a değil, Ümit Karan’a verdiği andı. Beşiktaş Nobre’nin olağanüstü güzel golü ile maçta üstünlüğü yakaladı. Ancak farkı açabileceği pozisyonlarda acemice davrandı, bir kez de hakeme yakalandı. Nobre 66’da, Servet’ten kaptığı topu kaleye yuvarlasa ya da 72’de Holosko’nun pasında çerçeveyi bulsa, Beşiktaşlılar maçı kurdeşen dökmeden tamamlayacaktı. Hakem Bünyamin Gezer ve arkadaşları futbolcuların iyi niyetiyle genelde iyi maç yönetse de başta Delgado’nun ofsaytla kesilen gollük atağı ve İbrahim Kaş’ın, Ümit Karan’a yaptığı penaltıyı atladı. Sivasspor, Beşiktaş’ı yendiğinde bütün camia karalar bağlamıştı. Camia moralman bu kadar çökmüşken gösterilen direniş ve zirveye tırmanış alkışlanmalıdır. Toraman, Holosko, Tello ve Nobre Beşiktaş’ta, Mehmet Topal Galatasaray’da arkadaşlarından daha öndeydi diyebiliriz.

YORUM YAZ