MENÜ

Riekerink ve Kalkavan

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray kolay kazanabileceği bir maçı Riekerink’in oyuna yanlış müdahalesi, Mete Kalkavan’ın oynamaya niyeti olmayana prim vermesi ile berabere tamamladı. Çok kritik bir karar vardı golün hemen öncesinde. Sneijder’in harika ortasında Levent’le ikili mücadelede yerde kalan Yasin’in pozisyonu penaltıymış gibi gözüktü. Ancak, Yasin’in iki dizinin üstüne kolayca çöküvermesi bir de kırmızı kart çıkartmak durumunda olan Kalkavan’ın “Oyna” demesine sebebiyet verdi. Yasin’in, “Ne vermiyosun lan” diye bağırmasını duymayan yardımcı hakemin kritik pozisyonu süzmesi de zordu! Biz pozisyonun tekrarını izleyemeden bir dakika öncenin isyankarı Yasin golü yaptı.

Şutlarından eser yok

Topu sağdan getirip ortayı yapan Bruma’yı çok arkadaşım tebrik edecektir ancak gol öncesi takdire değen en ince iş Bruma’nın ortası değil. Eren Derdiyok’un, Yasin’e topu bırakmasıydı. Çevre kontrolünün ne denli iyi olduğunun delilidir bu hareket. Bruma takımın hücumdaki en etkili ismiydi. Sneijder’le yakın oynadıkları zaman her futbolseverin keyif alacağı ince işlere imza atıyorlar. Sneijder takımın en ustası ancak o öldürücü şutlarında eser yok bu sene. Eren’in indirdiği topu rahatça gol yapmalıydı.

Defansa hayat verdi

Riekerink demişken, rahatça uzaklaştırabileceği topta kafasını eğerek beraberliğin müsebbibi olan Yasin oyundan çıkınca bir kanat oyuncusu alması gerekirdi. Eren gibi santrfor varsa mümkün olduğunca çok sıfıra inip orta yapmak gerek. Bruma sağdaysa sağdan, soldaysa soldan atak yaparak Eren’den maksimum fayda alamazsınız. Tolga da kazandığı ikili mücadelelerle defansa hayat verdi. Şut yüzdesi artarsa bonservisi de hemen 10 milyona fırlar... Selçuk sakatlanmadıysa, hocanın Selçuk hakkında ne düşündüğünü de anladık sanırım. Mete Kalkavan, Kayserili futbolcuların değişe değişe yaptıkları faulleri kartla cezalandırmayarak, yatan oyuncunun kalkmamasına çözüm bulmayarak maçın kalitesini ve temposunu düşürdü.

YORUM YAZ