MENÜ

Riekerink'e rağmen

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Riekerink’in maç öncesi hazırlık notu 10, maçın gidişatında oyuna müdahale notu 3! Şenol Güneş 2-0 geriye düşen takımını harekete geçirmek için Oğuzhan ve Olcay’ı çıkartıp Aboubakar ve Talisca’yı aldı. Oyunu değiştirmedi, oyuncuları değiştirdi. Aboubakar merkeze, Cenk sağa geçti. Baktı olmuyor, çift santrfora döndü, Talisca’yı sağ, Quaresma’yı sol çizgiye çekti.

Bu arada Beşiktaş’ın bir topu direkten döndü, Muslera, Talisca’nın bir şutunu da harika kurtardı. Duran top organizasyonunda golü yedikten sonra da seyretti Riekerink. Ardından 2 geldi. Taraftarın desteğiyle, gollerle morallenen Beşiktaş 2-2’den sonra da 2 pozisyon yakaladı, ki 3 olması işten bile değildi. Cenk 3 metreden vuramadı, Talisca’nın harika şutunu Muslera aynı güzellikte kurtardı.

Josue hayalleri yıktı!

Skor 2-0’ken 3 pas yapsa, kanat bekleri ileri çıkan Beşiktaş’ı tehdit edecek Sinan’ı erken oyuna alsa Galatasaray 3 puanı alabilirdi. Hocası oyuna zamanında müdahale edemeyen “Galatasaray 1 puana sevinse yeridir” diye düşünüyorduk ki, Josue her futbolcunun hayal ettiği son dakika pozisyonunu heba etti.

Beşiktaş ilk 15 dakikada Sabri’nin savurduğu kanadı Q7, Caner hatta Atiba ile otobana çevirdi, ancak atakları sonlandırmayı beceremedi. Sonra top Beşiktaş’ta, oyunun direksiyonu ise Galatasaray’daydı. Aslan, bu kez Eren’in takipçiliği ile golü de bulunca, oyun tam istediği şekle büründü. Harika bir alan savunması yapan Sarı-Kırmızılılar, etkili kontrataklarından yalnızca bir kez sonuç aldı. Bruma harika bir gol attı ama golle bitebilecek 3 kontratağı pas yapmayarak harcadı. Şu pasları da doğru yapsa fiyatı 20 milyon. 1 kez pas yaptı, Sneijder’in şutunda Fabri başarılıydı.

Sadece izlediler

Sonrası yazının girişinde belirttiğim gibi. Güneş müdahale etti, Riekerink edemedi! Yine de şampiyonun sahasından puanla dönmek önemli iş! Yine Muslera, yine Tolga, yine Sneijder ve yine Eren arkadaşlarından daha faydalıydı. Kornerden gelen topta Marcelo ve Talisca birlikte gökyüzünde dolaşırken bütün Galatasaraylılar yerde seyrediyordu. Bir savunma skandalı, ayıptır. Top duruyor Galatasaray gol yiyor!

YORUM YAZ