MENÜ

Özbek'in Terim defteri kapandı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Östersunds karşısında yaşanan hezimetle başlayan süreç, sezonu erken açmanın verdiği erken forma girme ve fikstür avantajıyla birleşince harika bir tablo ortaya çıktı. Puan cetvelindeki görünümü taçlandıracak başarılar ise “3 puanlık” derbileri kazanmaktı. Elbette bütün puanlar değerli ama şampiyonluktaki rakiplerden elde edilecek 3 puanlar daha değerli! Başakşehir galibiyeti belki rakipte çok çalkantıya sebebiyet vermezdi ama, Fenerbahçe ve Beşiktaş’a karşı elde edilecek galibiyetler tabloya nasıl yansırdı bakmakta fayda var!

Tüm tercihler hatalıydı

Tudor’un bütün derbi karnesine bakmaya gerek yok, bu seneye bakmalı. Galatasaray şampiyonlukta iddialı tüm rakiplerine kaybetti. Krizdeki Trabzonspor’a sürklase oldu. Yetmedi, mağlupken ligin en formda santrforu Gomis’i 50’de çıkartıp hem onu küstürdü, hem de rakipleri sevindirdi! Başakşehir’e karşı çift santrforla, kanatsız oynayıp 5 gollü bir hezimete uğradı. Beşiktaş maçını anlatmaya gerek yok. Skordan daha kötü olanı İddaa’da verilen orandı. Beşiktaş’ın galibiyetine 1.65 Galatasaray’a 3.40... Ev sahibi ligde 4. ve son 2 maçta gol atamamış, lider Galatasaray ise Gençlerbirliği’ne 5 atmış. İddaa’da duygulara yer yok, ihtimaller bilimsel olarak hesaplanıyor, velhasıl kelam favori kazandı. Galatasaray şampiyonlukta iddialı rakiplerinden tek puan aldı. O da Fenerbahçe’den. İlk yarıda Janssen’e yapılan harekete kırmızı çıksaydı, ne olurdu bilinmez...

Rakip analizi iyi yapılmıyor

Rakip analizinin iyi yapılmadığı, Bursaspor maçı hariç, yapılan hamlelerle rakipler karşısında oyun ve skor üstünlüğünün sağlanamadığı gerçek. Tarihte, neredeyse istediği her transferi yaptıran Tudor’a güvenin azaldığı da... Dursun Özbek yönetimleri “Arkasında olduğu” tüm hocaları gönderdi, Tudor’u göndermedi... Ancak Tudor’u da en çok yönetimi değersizleştirdi. Önce “Üst akıl” diye Lucescu’ya gittiler. Biliyorduk ki, Tudor gönderilirse, Luce’yi saha kenarına alacaklardı. Olmadı. Sonra, “Ayhan Akman kovuldu” haberleri çıktı. Sanki Ayhan Akman’ı Tudor seçmiş ve sorumlu oymuş gibi!

Terim’le çalışma ihtimali bitti

Beşiktaş maçından sonra medyadaki tüm gazeteler “Çare Terim” manşetleriyle çıktı, taraftarlar medyadan Terim çağrısı yaptı, başkan ise, “Görüşmedik, görüşmeyeceğiz” dedi. Bu noktadan itibaren bence Terim’le Özbek’in çalışma ihtimali bitti. Terim, takımı şampiyon yapardı - yapamazdı bilemem ama Özbek yönetimine paratoner olurdu. Takım şampiyon olursa elbette aslan payı da elbette Terim’e giderdi. Özbek yönetimi bu kadar yatırımı ve aslında çok iyi bir kadroyu, deneyimsiz bir teknik adamla yarışma kararıyla riske attı. Bugünden sonra Fatih Terim taraftar baskısı ne kadar büyük olsa da, bence, “Risk almaz, paratoner hiç olmaz” Terim’in bunca olandan sonra teklif yapılırsa görevi kabul etmez, kimse de Terim’i suçlamaz. Taraftar desteğiyle Galatasaray ilk yarının kalan 3 maçından bence en az 7 puan alıp, zirveye yakın kalır. Sonrasını hiçbirimiz bilmiyoruz.

Şampiyonluğa yeter mi?

Rahmetli Özhan Canaydın, ligi şampiyon bitirip, Şampiyonlar Ligi’nde takıma 2 grup atlatmış Lucescu’yu gönderip yerine Fatih Terim’i getirdiğinde, “Taraftarın gönlündeki ismi getirdim” demişti... Canaydın’ın Luce kararı da yanlıştı, Özbek’in Tudor kararı da yanlış. Özbek’in aldığı riski taraftarın coşkulu desteği bir nebze tolore eder, ama şampiyonluğa yeter mi? Zor...

YORUM YAZ