MENÜ

Nihayet kıpırdadılar

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray’ın bir maçı daha bitti. İlk devreyi seyrettikten sonra, “Skor ne olursa olsun izlenmesi keyifli olmayan maçlar seyrettirmeye devam ediyorlar” diye yazacaktım ki, maçın ikinci devresinde Hollandalı teknik adamın Umut’u santrfora çekmesi takımın elini yüzünü düzeltti, takımın oynadığı futbol da bir şeye benzedi.

Muslera eskisi gibi

Profesyonel değillermiş de hatır için bir araya gelmiş gibi oynayan futbolcuların anlamsız koşuşmaları oynayanı da, taraftarı da, izleyeni de bezdiriyor.
İlk devrede Galatasaray Bilal’in golüyle öne geçse de futbol oynayan, pozisyon yakalayan takım Kasımpaşaspor’du. Galatasaray’ı Muslera’nın da dahil olduğu bir hatanın ardından yakaladılar, ancak Muslera’nın eski günlerdeki gibi oynamasıyla skoru öne taşıyamadılar.

Hakemler felaket

Yeri gelmişken hakemler açısından yine berbat bir maçtı. Galatasaray’ın skor 1-0 iken Podolski ile iki farkı yakalayacağı andaki ofsayt bayrağı yanlıştı. Ancak büyük yanlış ilk yarının son dakikasında geldi. Koray’ın Eren Derdiyok’a yaptığı faulün karşılığı penaltı ve kırmızı karttı. Kasımpaşa sezon başından bu yana yaşadığı mağduriyetlere bir yenisini eklemiş oldu. Faulü süzemeyen orta, yardımcı ve çizgi hakemleri az daha Podolski’nin bir nizami golünü daha ofsayt gerekçesiyle yiyorlardı ki, Barış Şimşek belki kendi gördüğünden, belki 4. hakem uyarısıyla nizami golü resmen verdi, zevahiri kurtardı.

Selçuk’dan süper gol

İlk golün pasını veren Selçuk’un attığı gol çok güzeldi. O açıdan gol bulmanın yolu yalnızca o şiddette ve o falsoyla yapılan bir vuruşla söz konusu olabilir ki. Selçuk bu vuruşları çok iyi yapabildiği için milli takımımız da Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine kaldı. Genelde kötü oynayan ve bir şekilde sezonu tamamlamaya çalışan Galatasaray’da Selçuk’un eski formuna yaklaşıyor olması sevindirici...

Boyunlarının borcu

Riekerink de görmüştür ki Podolski bu takımın santrforu değil. Sırtı dönük rakip stoperlerin kucağına bırakmaktansa, özgürce dolaşacağı alan yaratmak lazım. Alanı bulan Podolski gol de bulur... Kupa finalini kazanmak mümkün ama zor. Ligi ilk 5’te bitirmek, 20-30 biner Euro maç başı ücret alan Galatasaraylı futbolcuların boynunun borcudur!

YORUM YAZ