MENÜ

Muslera'nın çilesi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Hakan Balta’nın getirip araya bıraktığı top, Sneijder’in arayıp da bulamadığı cinstendi. O, çerçeveye bulamadı. 2 dakika sonra yan topu stoperler “seyrederken” Griezmann rahatça ağlara yolladı. Sonrasında Avrupa’nın en az gol yiyen 2. takımını geriden gelip yenmek zaten imkansıza yakındı.

Galatasaray’ın meselesi gol bulabilmek değil, onu başarabiliyorlar. Mesele kolay gol yememek. Yenilen golde Griezmann topa vururken, bir metre önünde de Torres bomboş! Semih ve Chedjou futbolda da aynı dili konuşamıyorlar. Ne alan paylaşabiliyorlar ne adam! Yalnızca topa bakıyorlar. Orta bir metre öne gelse neticede değişen bir şey olmayacak, golü atan futbolcunun ismi değişecekti o kadar.

İlk korner 75’te!

Astana deplasmanında da aynısı, Antalyaspor maçında da aynısı, Atletico maçında da... Kulübeye geçmeyerek Selçuk ve Burak’sız kadroyu Taffarel’in tercihlerine bırakan Denizli’nin ilk işi stoperde “devamlı” kullanacağı iki ismi netleştirmek olmalı ki; diğerlerinin son maçlardaki performansına bakınca güven veren tek isim Hakan Balta...

Galatasaray’ın meselesi gol atamamak değil desek de, dün temel problemin futbol oynayamamak olduğunun altını çizelim. Sneijder’in yenilen golden hemen önce kaçırdığı fırsat, 11. dakikada. Sonrasında şut yok, korner yok, hepsini bırakın rakip ceza sahasına orta yok. İlk korner 75’te!

Tiago ve Gabi...

Soyunma odasından dönüşte de bir şey değişmedi. Galatasaraylı futbolcular rakip ceza alanına girmeyi bırakın, orta sahada 3 pas yapamazken, Muslera yine ayakta kalan tek adamdı. 4 net kurtarış yaptı. Griezmann’ın ikinci golünde çaresizdi.

Her 2 kanattaki ikililerde, ön libero pozisyonundaki ikililerde Atletico’nun bariz üstünlüğü vardı. Ancak ön liberoları Tiago ve Gabi harikaydı. Derslik bir performans sergilediler. Stoperleri söylemeye gerek yok! Şu kadrodan Atletico forması giyebilecek tek oyuncu Muslera. Galatasaraylı “Bazı” futbolcuların ise rakiplerinden tek üstün oldukları tarafları maaşları!

YORUM YAZ