MENÜ

Muslera ve ustalar

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Astana beraberliğinin ardından Hamza Hamzaoğlu üzerinden kopan fırtına, sanırım bitti. Galatasaray, kötü oynadığı bir gün iyi oynamadığı bir müsabakayı birkaç küçük ayrıntıyla kazandı. Birincisi, Muslera’ydı. Sezon başındaki Sivasspor, ve iç sahada kaybedilen Osmanlıspor maçlarında yediği hatalı gollerle takımının puan kaybında önemli rol oynayan, “Şampiyon kaleci” Mehmet Batdal’ın bomboş yaptığı vuruşta ayakta kalarak ve golü müthiş kurtararak bence maça imzasını attı.

Taraftarın kadrosu

Takım, taraftarın istediği kadroyla sahadaydı. Podolski santrafor pozisyonunda, Sinan sağda, Yasin solda, Sneijder Podolski’nin arkasındaydı. Öndeki bu 4’lü, taraftarın beklentisini karşılayamadı... Yalnız Sinan, Podolski’nin ofsaytta kaldığı pozisyonda verdiği topuk pası ve çizgiye inip yaptığı ortada Galatasaray’ın geleceğinde önemli işler yapacağını gösterdi.

Devam kararı doğru

Galatasaray’ın temel problemi, öndeki 4’lünün Selçuk ve Bilal’e yeterince yardıma etmemesiydi ve kanattakilerde yeterince yardım etmediği için rakibi karşılamada yetersiz kaldı. Başakşehir’in maçı kazanacağını düşündüren baskısı, Podolski’nin tartışmalı gölüyle noktalandı. Eline çarpıp çarpmadığını görmedim, ancak çarptıysa devam etmesi gereken pozisyonda Podolski’nin attığı gol, Serkan Tokat’ın kariyerini riske sokacak düzeydeydi. Bence, devam kararı doğruydu. Trabzonspor-Galatasaray, Beşiktaş-Fenerbahçe, Trabzonspor-Konyaspor maçlarından sonra bu maçında hakem kararıyla belirlendiği tartışmaları gerçekten sıkıcı olacaktı. Bu sıkıcı tartışmalara iki usta ve taraftarın da hala ısınamadığı bir profesyonel Umut Bulut nokta koydu. Podolski’nin Sneijder’i kaçırışı, Sneijder’in arka direğe kesişi, Umut’un da takıma nefes aldıran vuruşu yapışı, Galatasaray’da sert esen rüzgarların yerini melteme bırakmasını sağladı.

Yönetim, Astana maçında iki puan kaybetmiş, taraftarın ateş çemberi altında kalmış Hamzaoğlu’ndan maça 24 saat kala rapor istemiş, ve yanlış yapmıştı. Şimdi keyiflerine baksınlar. Hakemlerin her kararını. bin farklı açıdan değerlendirildiği bu dönemde, Serkan Tokat’ın maçı iyi yönettiğini rahatlıkla söylebilirim.

YORUM YAZ