MENÜ

Muslera'nın dediği oldu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe’yi yendiğinden beri 3 puana hasret kalan Akhisarspor, belki Galatasaray’ı elerken sahada olan 10 futbolcusuyla sahadaydı ama o gün Galatasaray ’da ilk 11’de forma giyen 7 oyuncu değişmişti. Donk’un sağ kanada oynadığı, Linnes ’in Feghouli’ye, Feghouli’nin arka direğe gönderdiği top Rodrigues ’in ayaklarından ağlara gittiğinde maçın direksiyonu da Galatasaray’a geçti. Akhisarsporlu futbolcular şaşkınlığı üzerlerinden atamamışken genç futbolcu, Dany’yi geçip sol alt köşeye vurduğunda Galatasaray güvenli skoru da yakaladı. Ancak düşük tempolu oyun ve skor üstünlüğünü koruma duygusu Akhisar’ın kolay gelmesini sağladı. Muslera harika bir kurtarışla krizi başlamadan bitirdi. Seleznov Palabıyık ’ı avladı ama Soner penaltıyı auta yolladı. İkinci yarı ise oyunun hakimi Akhisar’dı. Dönen tüm topları aldılar, golü buldular, ikiyi yapamadılar. Serdar’ın sakatlanmasının ardından oyuna giren Maicon çok önemli katkı sağladı, Galatasaray zor virajı top oynamadan 3 puanla dönmeyi başardı.

Gecenin sorusu

Taraftarın sevgilisi, takımın en golcüsü Gomis yıllar sonra penaltı kaçırmıştı. Dün yine kaçırdı. ‘Bir daha olsun yine ona attırırım’ diyen Fatih Terim bir sonraki penaltıda ne yapacak?

Maçın starı

54. dakikada Mustafa Yumlu’nun defansın arkasına attığı pasta Muğdat topla kaleye girecekken uzandı çeldi, Seleznov geliyordu, can havliyle onu da engelledi. Muslera büyük ihtimalle golü değil, şampiyonluğu kurtardı.

Maçın olayı

Fenerbahçe- Bursaspor maçındaki hakem tartışmaları soğumamışken, hakem Ali Palabıyık’ın Seleznov’un kendisini yere bıraktığı pozisyonda çaldığı kolay penaltı... Verilmiş sadakası varmış.

Kısa mesaj

Şampiyonluğun ve küme düşmenin belirleneceği son 2 haftada maçlar yüzde yüz aynı saatte oynanmalı. Kimse bir önce biten maça göre strateji hazırlamamalı. Hiçbir futbolcu sahada bir diğerine yalvarmamalı.

YORUM YAZ