MENÜ

Muslera da Burak da yalnız!

Abone Ol Google News

Münferit bir iki hareket dışında maçın anlamına yakışır kalitede davranan futbolculara teşekkür etmeyi borç biliyorum. Hasret kalmışız gerçekten.

Haberin Devamı

Maçın ilk yarısında oyunu domine eden, senelerdir beraber ve yaklaşık olarak aynı sistemde oynayan Fenerbahçe’ydi. Kuyt ve Sow’u rakipten top kazanır, defanstan top çıkarırken gördük. Kanat bekleri Gökhan ve Caner’i de rakip ceza alanında... Galatasaray’ın hücumcuları Yasin ve Olcan defansına yardım edemezken, Telles ve Veysel hücumu bırakın, savunmada da görünmedi. Mehmet Topal’ın Sneijder’i etkisiz hale getirmesi, Burak’ın Alves ve Bekir’e karşı yalnız kalması, Melo ile Selçuk’un da inanılmaz pas hatalarıyla oynaması ibreyi hep Fenerbahçe’de tuttu. Galatasaray oyunda dengeyi sağlarken, Fenerbahçe pozisyonları yakaladı. Meireles’in ortasında Topal’ın kafa şutuyla, Caner’in ortasında Sow’un kafa şutunu kurtaran Muslera daha ilk yarıdan takımının en iyisi oldu. (Chedjou’yu satıp stoper almak isteyen yönetim de macera arıyor, o ayrı)

Emenike’nin Sow’un indirdiği topu kolay harcamasının dışında, hem iyi kaleci hem de iyi sporcu olan Muslera iki önemli kurtarış daha yaptı. Bekir’in şutu da, terse yattığı pozisyonda Emenike’nin şutu da kurtarılması zor pozisyonlardı.

Haberin Devamı

Galatasaray’ın en önemli problemi, Burak’ın yalnız kalması. Trabzon’da rekorlar kırarken yanında Umut, Galatasaray’da Şampiyonlar Ligi’nde harikalar yaratırken de Elmander ve Drogba vardı... Bu yalnızlıkla verimli olması zor. Melo ve Selçuk defanstan çıkarken bu kadar kolay ve çok top kaybı yaparsa, Galatasaray’ın az gol yemesi de imkansız.

Volkan, her penaltı öncesi direğin dibinde bekleyip, penaltı için topun başına geçen tecrübeli futbolcuları gerdi de gerdi. Öyle ki, Melo ve Selçuk topu auta gönderdi. Keşke Melo’nun üzerine sıçramasa ve maçtan sonra sokak köpekleriyle ilgili o açıklamayı yapmasaydı. Kahraman olmak yerine kendi taraftarlarının bile tepkisini çekmeseydi. Yazık etti!

İsmail Kartal, Melo ve Selçuk’u verimsiz kılan savunma anlayışıyla, Kuyt çalışkanlığı, Meireles de futbol bilgisiyle fark yaratan adamlardı.

Passolig’e alkış tutan federasyon yöneticileri, artık şu stadyumlarda suyu ağzı kapalı sattırmamayı da becerebilmeli!

YORUM YAZ