MENÜ

Malatya Robinho tanımadı!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Önce Erol Bulut’un hakkını vererek başlayalım. Çok kaliteli olmayan bir kadroyu ligin başlamasından sonra aldığında, takımı ligde tutacağına dair şüpheler vardı. Genç teknik adam oyuncularına savunmanın temel prensiplerini çok doğru bir biçimde uygulatarak şu ana kadar karnesini pekiyi ile doldurdu. Çok dengeli bir ilk yarı seyrettik. 8. dakika geçen haftanın gol hovardası Boutaib net fırsatı felaket şutla harcadı. Malatyaspor’un koca ilk yarıda yakaladığı diğer iki pozisyon ise Mina’nın auta giden kafa şutlarıydı. 25’te Sivas atağında Kone istediği gibi vuramasa da kaleci Ertaç köşeye harika uzandı. 40’ta Bifouma’nın Emre’ye pasını harika kademeyle engelleyen Murat, ev sahibinin geriye düşmesini engelledi.

Ertaç’ı geçemediler


İlk yarıda yüzde 60’a 40 olan ev sahibinin topa sahip olma oranı, ikinci yarıda 57’ye 43 Sivasspor lehine döndü. Ama ilk pozisyon yine Malatya’dan geldi. 51’de Boutaib, iyi kontrol edip çok kötü vurdu. Aytaç’a bıraksa belki o gol yapabilirdi. Sonrasındaki pozisyonlar Bifouma, Kone ve Mert ile hep Sivasspor’undu. Ancak pek çoğu yanlış tercih ve kaleci Ertaç’ın kurtarışlarıyla sonuçlandı.

Tolgahan’ın acemiliği

74’te dünya markası Robinho Sivasspor formasıyla sahaya adımını attı. 77’de Malatyaspor kaleci Tolgahan’ın acemice hamlesiyle penaltıyı kazandı. Adem Büyük Tolgahan’ı terse yatırıp, kaleci Ertaç ’la birlikte 3 puanın altına ismini yazdırdı.

YORUM YAZ