MENÜ

Kabusla gelen 3 puan

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş’ı Arsenal maçlarındaki gibi, Tottenham maçlarındaki gibi, Liverpool maçlarındaki gibi iyi futbol oynarken gördük. Demba Ba’nın ilk yarıda direkte patlayan şutunda çok şanslıydı Galatasaray... Demba Ba’nın gökyüzüne giden şutunda da, Muslera’nın kurtardığı iki vuruşunda da, Sivok’un indirdiği, Atınç’ın Semih’ten dönen şutunda da Galatasaraylı taraftarlar derin derin nefesler aldılar...
Oysa golü bulan Galatasaray’ın rahatlaması ve oyun disiplininden kopacak rakibin hatalarından da faydalanarak farkı açması bekleniyordu.

Golü atan Galatasaray topu Beşiktaş’a bıraktı 3 pas yapamadan savundu da savundu. Ekmeğini taştan çıkartan, gitmesi söz konusuyken, “Kalacağım, şansımı zorlayacağım” diyen Yasin kendi kişisel öyküsüne şahane bir gol daha yazdırdı. Goldeki çalımları da, vuruşu da, takipçiliğinin ardından Günay’dan dönen topu ağlara yollayışı da harikaydı. Ve o gol şampiyonluk kapısını ardına kadar açtı.
Hamza hocanın orta sahayı Selçuk-Melo ve Hamit’ten oluşturması akıllıcaydı. Melo, Sosa’yı yakın alarak etkisiz kılmaya çalıştı ancak 2 faul üst üste yaptıktan sonra temastan kaçındı. Antrenmansız Selçuk bu orta saha üçlüsünden rakip kaleye en çok koşu yapan adamdı. Gol pası verebileceği bir atakta Yasin pası atamadı, bir diğerinde Sabri’nin ortasına usta kaptan kafasının ucuyla dokunamadı. Hamit ise olağanüstü mücadelesiyle göz doldurdu. Biliç’in ancak sezon sonunda farkına vardığı Oğuzhan, Tolgay, Sosa orta sahada büyük üstünlük sağladı. Töre’nin yokluğunda Kartal Kerim Frei’ı da kazandı. Atınç da mükemmel oynadı. Biliç bize bir anlatsa bu çocuğu niye sezon başında kullanmadığını öğrensek.

Muslera standart, “büyük kaleci” kurtarışlarını yaptı, Sabri ise kendini küçük gören milyonlara inat bir kez daha mükemmel oynadı. Takımının en iyisiydi. Sneijder’in 80’de gelen golü ise onlarca taraftarın kriz geçirmeden maçı tamamlamasını sağladı. Umudu az kadroyu takım yapan Hamza hocanın Burak-Umut değişikliği çok doğruydu. Kalan 90 yine çok zor olacak ancak Galatasaraylı futbolcular kan kusarak kazandıkları zirveyi Rize’de bırakacak acemiliği yapmaz.

YORUM YAZ