MENÜ

İlk viraj geçildi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sivasspor maç değerlendirmemizi, “Hamza hoca Akhisar maçı için Burak, Hakan, Telles ve Emre’yi dinlendirdi. Galatasaray’ın ligi ve kupayı götürecek kadro derinliği var. Savunma konsantrasyonu biraz daha yüksek olursa ikisini kazanacak kalitesi de...” diyerek bitirmiştik. 45 dakika yüksek konsantrasyonlu hücum ilk virajı almaya yetti de arttı. Dinlenen adamlardan Hakan Balta Chedjou’yu, Emre Melo’yu aratmadı. Telles vasat, Burak sonuca yaptığı etkiye bakarsak harikaydı. İlk goldeki takipçiliği, ikinci goldeki fırsatçılığı ve vuruş ustalığı alkışa değerdi. Bir de yakaladığı diğer 2 net fırsatı gol yapsa maç onun için unutulmaz olacaktı. Takımın kaderine en büyük katkı Muslera’dan geldi. Defansın yerleşim hatalarının tamamında kalesinde büyüdü. Skor 0-0’ken karşı karşıya kaldığı pozisyonda Güray ’ın topunu kurtarışı da, hemen peşinden kornerde topa Lualua’dan önce uzanışı da harikaydı.

Kaptan her yerde başarılıydı

Selçuk ve Sneijder yine maestro gibiydi. Emre’nin fiziksel yetersizliği göz önünde bulundurulunca Selçuk’un savunma konusundaki yükünün nasıl arttığı ortadaydı. Kaptan oyunun iki yönünde de başarılıydı. Sneijder, Zokora’nın tatlı sert faullerinden kurtulduğu her anda oyunun kaderini etkiledi. Yasin’in pasında güzel dönüp attığı şut ilk golün hazırlayıcısı oldu. Emre’nin Burak’a attırdığı golde Emre’ye de pası o verdi. Yasin’den aldığı pasın ardından Burak’a verdiği pas da gol olmalıydı. Semih maç eksiğinden ve endişelerinden sıyrılmış görüldü. Sabri çok öne çıkmadı, bir kez gollük bir atağa gidiyordu, kötü günündeki Abitoğlu avantajı oynatmadı.

Kapasite buysa...

Hamza hocanın Bruma ısrarından vazgeçme zamanı geldi. Koşuyor çabalıyor ama olmuyor. Anadolu’da, “Bir dirhem bal için bir çeki keçi boynuzu çiğnemek” diye bir deyim vardır ya futbolda da bu söz Bruma için söylenebilir. Bir gol ya da bir asist için kaç bin dakika daha seyretmek zorundayız, bilmiyorum. Olcan her koşulda Bruma’dan fazla katkı verir. 60’tan sonraki fiziksel düşüş düşündürücü. Skorun etkisiyle bilinçli bir ayarlama ise sorun yok, kapasite bu ise sıkıntı büyük!

YORUM YAZ