MENÜ

Hazin bir derbi daha

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin her açıdan daha iyi hazırlandığı bir derbi maçıydı. Tudor yine takımın ayarlarıyla oynamış, savunmayı üçlüye çevirmiş, ancak sol ayaklı tek bir oyuncuyu 11’e koymayı düşünmemişti! Sol kanatta boş kalan her Galatasaraylı çizgiye gidip orta yapmak yerine, merkeze döndü, Aykut Kocaman’ın istediği gibi De Souza ile Ozan’ın kapattığı alana! Tudor her hafta savunma kurgusunu değiştirmenin oyunu geliştirmediğini görmüyor belli ki! Ne zaman ki Serdar Aziz sakatlanıp Latovlevici oyuna girdi ev sahibi oyunu biraz dengeledi. Bir handikap Tudor’du, diğeri de aşırı motivasyon! Bu motivasyon zararlı bir öfke, sert fauller ve abartılı itirazlar olarak yansıdı sahaya... Denayer, Jensen’e yaptığı sert faulde sahaya kaldıysa Cüneyt Çakır’a dua etsin... Belhanda ve Fernando itirazdan kartlar gördü, Tudor çılgın gibi itiraz ederken Çakır görmedi! Herkes abartılı bir gerginlik içindeydi.

Penaltı çalmayınca...

Çok ülkede yayınlanan ‘dünya derbimizde’ ‘dünyanın en iyi hakemlerinden’ Cüneyt Çakır, Hasan Ali’nin elle oynamasına penaltı çalmayınca, Tarık Ongun’u kafasından vurdular. Muhtemelen Galatasaray yalnızca 2 puan kaybetmedi, Ongun’u yere seren sorumsuz futbol düşmanı, belki, on binlerce Galatasaraylının sıradaki maçı seyretme hakkını da ellerinden aldı. Dua etsin, Tarık Ongun, “Ben maç yönetecek durumda değilim” deyip soyunma odasına gitmedi... Galatasaray’da takımın en iyisi Maicon’du. Çok ama çok kritik toplar kesti. 3 hafta önce Galatasaray akan oyunda rakip ceza sahasına 5 kişiyle giriyordu, dün Gomis duran toplar dışında arkadaşlarına hasret kaldı!

Hakkı beraberlikti

İlk yarıda sırtındaki iki rakibi geçtiğinde daha iyi vurabilse Kameni’yi mağlup edebilirdi. Fenerbahçe ihtiyacı olan galibiyete Cüneyt Çakır’ın yine tartışmalı bir sarı kartla Belhanda’yı atmasıyla neredeyse ulaşacaktı. Kocaman doğru değişiklikler yapsa da, Galatasaray savunmacıları hata yapmayınca iki takıma da kaybetmemek teselli olarak kaldı. İki takımın da kayıp 2 puan için işaret edeceği bir hakem zaten var! Oyunun hakkı beraberlikti ama 7 gündür bu maçı bekleyen milyonların izlemeyi hak ettiği futbol bu değildi.

YORUM YAZ