MENÜ

Harika 45 dakika

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Hocası Mourinho ve santrforu İbrahimoviç ’in katılımıyla dünyanın en çok konuşulan takımlarından biri haline gelen Manchester United karşısında çok iyi bir ilk 45 oynadı Galatasaray. İkinci yarıyı ise hiç sormayın. Bir takım 20 dakikada 4 gol yiyorsa kondisyon ve konsantrasyon, 3 golü aynı savunmacının bölgesinden yiyorsa bir sağ bek lazım demektir. Linnes’in asli görevi savunma ve çok başarısız bir savunmacı! Galatasaray’ın problemi de gol atmak değil, kolay gol yemek.

Sneijder iyi ki küsmedi

Yönetimin ‘intikam’ cezalarıyla karşılaşan Sneijder ve Selçuk çok iyi oynadılar. Sneijder resmi maç ciddiyetiyle takımı maestro gibi yönetti. Sinan’ın attığı golde, Yasin’in De Gea tarafından kurtarılan kafa şutunda yaptığı ortalar usta işiydi. Yine De Gea tarafından kornere tokatlanan şutu da bir başka güzeldi. İyi ki küsmemiş, o küserse takımın hücum organizasyonu düşer! Selçuk, Dzemaili ve Sneijder’in arkasını toparlarken, iyi paslar da yaptı. Gerçek bir ön libero gelirse ilk geldiği günlerdeki çizgisini yakalayabilir. O çıktı takım toz şeker gibi dağıldı. Dzemaili ise orta sahanın en etkisiz futbolcusu görünümündeydi.

Hâlâ üstüne koymalı

Önde oynayan oyuncular takım iyiyken iyiydi. Sinan gol atmakla kalmadı, Bruma’nın golünden önceki son pası da yaptı. Gelecekte çok şey bekleniyor ya Sinan’dan, gelecek geldi! Bruma yine özgüvenini yukarı taşıyacak kopya bir gole imza attı. Çok istedi, aldı verdi, savunmaya geldi. Ancak hala üstüne çok şeyler koyması gerekiyor. Podolski dönüyor, bir de santrfor geliyor, bu iki yüksek kaliteli kumaşı kimbilir belki de kulübe bekliyor.

Ön liberoya ihtiyaç var

Galatasaray’ın problemi çok gol yemek. Hakan ve Chedjou, Hakan ya da Serdar Aziz merkezi halleder. Serdar antrenman eksiği yüzünden hatalar yaptı ancak çok önemli bir stoper. Yine de dalgakıran önliberoya çok büyük ihtiyaç var. Geçen sene bu günler için A2 takımını zirveye çıkartma hayali kuran Riekerink, Mourinho ’nun United’i karşısına Galatasaray’ın başında çıktı! Hayat ne güzel sürprizler hazırlıyor bazı insanlara. Bakalım yeni sezonda bizi hangi sürprizler bekliyor.

YORUM YAZ