MENÜ

Hamzaoğlu'nun kararı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Büyük bir defans hatasının ardından, geçen seneki şampiyonluğun başrol oyuncusu Muslera’nın ikinci golü hediye etmiş olması, “Çok kaçırdık, bireysel hatalarla kaybettik” tezini ileri sürmeye yetmez. Galatasaray’ın kısacık zamana 3 kupa sığdıran teknik adamı Hamza Hamzaoğlu inandığı futbol doğrularının yanına, “Taraftarın taleplerini” de koymalı. Burak varsa Burak kalır. 59. dakikada değişiklik tabelası kalktığında “Yuuuh” sesleri tribünlerden yükseliyorsa dikkatli olmak lazım. Ekonomik gerekçelerle taraftarın arzu ettiği yıldızları alamamak anlaşılabilir, eldeki değeri “sarsacak” değişiklikler kabul görmez... Burak gibi golcüler, moral destekle oynar. Gol bulunca rahatlar. Bir oyuncu kendisine güvenilmediğini hissettiği anda tükenir. Umut daha diri gözükse de, kimi zaman oyuncuyu kaybetmektense maçı kaybetmeyi göze almalı teknik adam.

Tek etkili orta


Galatasaray’ın öne geçmeyi arzu ederek çıkıp, geriye düştüğü ikinci 45’te gollük ilk pozisyonu 21 dakika sonra Podolski’yle yakalandı. Bu kadar statik oynayan, topu verenin verdikten sonra oyunu seyrettiği, üstelik pas temposu da düşük bir takımın güçlü rakipler karşında büyük sıkıntılar yaşayacağı aşikar. Sneijder’in etkili olduğu ön bölgede değil, geride top almasının katkı sağlamadığı da! Yalnızca bir etkili orta üretebildi, onda da Podolski’nin kafa şutunu Ahmet kurtardı. Podolski kendini buluyor ki; 3’er 3’er atarsa şaşırmam. Dün şanssızdı.

Akıcılık kazandı

Galatasaray’ın oyunu Yasin, yani bir “kanat” oyuncusunun oyuna girdiği andan itibaren akıcılık kazandı. Podolski’nin Ahmet Şahin tarafından kurtarılan ve auta giden şutları, Selçuk’un yine Ahmet tarafından kurtarılan kafa şutu, Sneijder’in auta giden vuruşu hep “nitelikli” bir kanat oyuncusunun dahil olmasından, merkezin boşalmasından sonra yakalandı. Sabri 10 milyon değer biçilen Telles’ten çok daha faydalı oynadı. Rodriguez’e forma vermesi Hamza hocanın doğrusuydu. Osmanlıspor’da Mehmet Güven harika oynadı...

YORUM YAZ