MENÜ

Hamit Altıntop bu işi çözer

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray sayfalarımızın editörü sevgili kardeşim Yasin Cam, “Ağabey Manchester United maçında değindiğin gibi düşünen yönetim bir de sağ bek transferine dair girişimlere başlamış, bir köşe yazısı yazabilir misin?” deyince derdimi iyi ifade edemediğimi anladım...

Galatasaray’ın yediği 3 golde geçen transfer döneminde Özbek yönetiminin aldığı Linnes’in bireysel hataları vardı. Zamanlama hatası da yaptı, pozisyon hatası da! Bir savunma oyuncusunun öncelikli görevi de savunmada rakipleri engellemektir.

Transfer demek kolay

“Yönetim transfer yapmalı” demek en kolayı. Yönetim en azından sağ bek için transfer yapmamalı! Bu iş Riekerink ’in işi. Biliyorsunuz Beşiktaş’ın renklerine bağladığı Gökhan Gönül yılın en çok konuşulan transferlerinden biri oldu. Gökhan son 2 senede tek kupa sevinci yaşayamazken, Sabri 4 kupa kaldırdı, kim bilir Beşiktaş ’la oynanacak Süper Kupa finalinde bu sayı 5’e de ulaşabilir.

Linnes riski barındırır

Galatasaray’ın ekonomik anlamda bu kadar sorun yaşadığı dönemde Riekerink; Sabri, Linnes ve hatta Hamit üçlüsünden birini forma sokup savunmanın sağ kanattaki problemini çözmeli. Yazıyı okurken, Hamit için yüzünü buruşturanların olabileceğini düşünerek, 1 sezon top oynamamış Hamit’in 1 ay sonra hazır hale gelebileceğini ve Mourinho’nun Hamit’i Real Madrid gibi bir takımda sağ bek oynattığını da hatırlatmalıyım. Sağ bek pozisyonunda oynatabileceği 3 oyuncuya 4 milyona yakın maaş ödeyen bir kulübün dar zamanda yeni bir sağ bek transferi yapması en azından “Linnes” risklerini barındırır! (2 milyon Euro bonservis, 950 bin Euro maaş) Burada fonksiyonel olması gereken kişi Riekerink!

Leiva baskıyı azaltacak

Lucas Leiva savunmanın özellikle stoperlerin üzerindeki baskıyı azaltacaktır. Ancak yetmez. Mesele takımın hep birlikte savunma yapma alışkanlığını kazanması. “Hep birlikte”, doğru savunma yapan takımların mesela Konyaspor’un başarısı ortada. Santrforu Rangelov yalnızca 4 gol attı ama takım arkadaşları da, hocası da Rangelov’dan çok memnun. Savunma dörtlüsünün önündeki oyuncular top rakipteyken sadece gözleriyle markaj yaparsa Leiva da ilaç olmaz. Ancak savunma konsantrasyonu, sertliği ve pozisyon bilgisiyle önemli bir açığı kapatacağını düşünüyorum...

Eren her özelliğe sahip

Eren Derdiyok için de çok pozitif düşünüyorum. Sakatlanmadığı takdirde uzun zaman sonra çok gol atan bir santrfora sahip olacak Galatasaray. Sırtı dönük oynuyor, gol vuruşları kaliteli, hava toplarında etkili, topsuz oyunda iyi, savunmaya da yardım ediyor. Bir santrforda aranan özelliklerin neredeyse tamamına sahip. Üstelik medyada yer aldığı gibi Donk ve Umut karşılığında geliyor olması taraftar nezdinde onu daha da sempatik kılacak.

Siz Rashford’a bakmayın

Ve Serdar Aziz: Bonservisi karşılığında 4.5 milyon Euro ve 3 oyuncunun verilmesi taraftarın tepkisine neden olmuştu. Sakatlıktan yeni çıkmışken ilk maçında Rashford karşısında zor durumlara düşmesi futbolseverleri karamsarlığa itti. Yavaş gözüktü ancak en önemli özelliği çabukluğu ve hava toplarındaki başarısı. Bir ay sonra gerçek formuna ulaşınca önemli bir transfer olduğu ortaya çıkacak.

Tüm mesele yönetimde...

Galatasaray kadrosu belki arzu edilen kaliteye sahip değil ancak lig için yeterli... Yönetim anlamsız müdahaleleriyle kamuoyunda zaten “acaba” dedirten Riekerink’i tartışılır hale getirmezse, oyuncular takım içindeki problemleri Riekerink’le değil onu aşıp direkt yönetimle çözmeye kalkmazsa, çok önemli kontratları olan oyuncular “tafra yapmak” yerine, “coşkuyla” işini yaparsa Galatasaray şampiyonluğun iddialı takımlarından biri olabilir. Mesele yönetimde. Bu yönetim ligi ve kupayı kazanmış bir kadro teslim aldı ve o kadro yönetimin idari pek çok hatasının ardından, şampiyon Beşiktaş’tan 28, üçüncü Konyaspor’dan 15 puan fark yedi. Yaptıkları hataları yine yapmazlarsa Galatasaray iddialı olacaktır.

YORUM YAZ