MENÜ

Galibiyet kadar değerli beraberlik

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin şampiyonluk yarışına tutunma, Galatasaray’ın hem iddiasını artırma, hem de Fenerbahçe’yi yarıştan kopartma maçıydı. Fernando’nun 11’e dönüşüyle Galatasaray’ın orta sahadaki bütün geçirgenliği de gitmişti. Müthiş bir pozisyon bilgisi ve tecrübesiyle tüm takımına nefes aldırdı. Hele bir de 12. dakikada öyle güzel bir kademe yaptı ki maçın kırılma anlarından birine imza attı. Maicon’la birlikte Serdar Aziz cansiperane oynarken, Soldado’nun gol olabilecek bir topunu da kornere atan Serdar maçın kader adamlarından biri olmayı başardı. Nagatomo müthişti, harika şutunu Volkan da harika kurtarmasa maçın adamı olacaktı. Terim’in tüm değişiklikleri işe yaradı. Sonradan giren Sinan’ın getirdiği, Gomis’in bıraktığı topa Tolga daha güzel vursa 20 yıllık özlem son bulacaktı. Bulmadı ama Galatasaray istediğini alarak ayrıldı.

Gecenin sorusu

Galatasaray, son 7 deplasmanda 6 mağlubiyet almıştı. En zor deplasmanda sıfır konsantrasyon kaybıyla oynamayı, stadyumdaki antrenmana gelen 20 küsur bin taraftar mı etkiledi?

Maçın starı

İlk devrede Mehmet Ekici’nin, 79’da Fernandao’nun, 80’de Giuliano’nun ve 86’da Fernandao’nun vuruşlarını kurtararak bir puana en önemli katkı yapan isin elbette maçın adamı.

Maçın olayı

Muslera’yı maçın adamı kılan pozisyonların çoğu son 20 dakikada. Maicon’un direkten auta giden topu da, Volkan’ın iki önemli kurtarışı da... Top rakipteyken konsantre olanlar, çabuk hücum deneyince maç da çok güzel oluyor.

Kısa mesaj

Galatasaray’ın şampiyonluğu kazandıran beraberliği kadar değerli değil belki ama şampiyonluğu kazandıracak kadar önemli bir puan aldığını söyleyebiliriz.

YORUM YAZ